Cameron a Corbyn společně uctili památku zavražděné poslankyně Coxové

Předsedové obou nejsilnějších britských stran v pátek v severoanglickém Birstallu uctili památku zavražděné poslankyně Jo Coxové.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Památku zavražděné poslankyně Jo Coxové uctili předsedové obou nejsilnějších stran, Jeremy Corbyn i James Cameron.

Památku zavražděné poslankyně Jo Coxové uctili předsedové obou nejsilnějších stran, Jeremy Corbyn i James Cameron. | Zdroj: Reuters

David Cameron a Jeremy Corbyn vyzvali k jednotě a větší toleranci ve společnosti. Motiv násilného činu policie stále neuvedla.

Podle zpravodaje Českého rozhlasu v Británii se množí informace, že se pravděpodobný pachatel vraždy potýkal s psychickými problémy. Dvaapadesátiletý Thomas Mair měl ale i vazby na neonacistické a jiné krajně pravicové organizace.

Musíme bojovat proti nenávisti, která ji zabila, vyzývá manžel Jo Coxové

Číst článek

Premiér David Cameron na místě násilné smrti mladé poslankyně vyzval k vymýcení nenávisti z politiky a veřejného života. Šéf Konzervativní strany po boku Jeremyho Corbyna uvedl, že Jo Coxová zemřela ve službě svým voličům a své vlasti.

Corbyn pak vraždu stranické kolegyně označil za útok na britskou demokracii. Šéf Labour Party potvrdil, že se v pondělí na mimořádné schůzi sejde britský parlament, aby uctil památku jednačtyřicetileté političky.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme