Belgickým politikům včetně premiéra hrozí nebezpečí, hlídá je policie

Několik belgických federálních ministrů včetně premiéra Charlese Michela by se mohlo stát cílem teroristických atentátů. K takovému závěru došel Koordinační orgán pro analyzování hrozeb (Ocam). Informovala o tom belgická média Het Nieuwsblad a RTBF. Politici a jejich rodiny jsou proto pod posílenou policejní ochranou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Belgický premiér Charles Michel a ministra vnitra Jan Jambon

Belgický premiér Charles Michel a ministra vnitra Jan Jambon | Zdroj: Reuters

Hrozba se podle belgických médií týká zejména premiéra Charlese Michela, ministra zahraničí Didiera Reynderse, ministra vnitra Jana Jambona a ministra spravedlnosti Koena Geense.

Ocam ještě v pátek večer kolem 20. hodiny zalarmoval všechny složky bezpečnostních služeb. Federální policisté začali okamžitě zjišťovat, kde se jednotliví politici nacházejí. Kontaktovali i jejich rodiny. Všem, zhruba třicítce lidí, pak zajistili posílenou policejní ochranu.

Koordinační orgán pro analyzování hrozeb zatím neuvedl ke svému zjištění žádné podrobnosti.

Belgičtí policisté zadrželi 12 lidí kvůli plánování útoku. Museli jsme jednat hned, řekl prokurátor

Číst článek

Belgičtí policisté nicméně celou noc kvůli bezprostřední hrozbě teroristického útoku zasahovali na víc než čtyřiceti místech po celé Belgii. Zadrželi celkem 12 lidí. V poledne se kvůli situaci v Bruselu sešla Národní bezpečností rada.

Premiér Charles Michel řekl, že bezpečnostní hrozba pro Belgii zůstává na třetím stupni z čtyřstupňového žebříčku.

ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme