Německo znepokojily nové výhrůžky teroristů

Hned tři nová videa obsahující výhrůžky Německu umístili na internet islámští teroristé. Kromě sítě Al-Káida hrozí zemi pár hodin před parlamentními volbami taky afghánský Taliban. Úřady berou nebezpečí velmi vážně a zpřísnily ochranu některých objektů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mnichov

Mnichov | Foto: Jiří Hošek

Podle německých médií jde o vůbec nejvážnější a nejkonkrétnější výhrůžky, kterým kdy země čelila. Na jedné z nahrávek varuje německy mluvící islamista říkající si "Ajjúb" před teroristickými útoky na konkrétní cíle.

Na videozáznamu jsou vidět například Braniborská brána v Berlíně, hamburské hlavní nádraží nebo Terezina louka v Mnichově hostící v těchto dnech populární Oktoberfest. I na to konto vyhlásil bavorský ministr vnitra s okamžitou platností zákaz letů nad centrem Mnichova.

Nahrávka obsahuje i hrozbu vůči ministrovi vnitra Schäublemu a šéfovi resortu obrany Jungovi.

Během několika dní se na internetu objevilo celkem 7 nahrávek, které vesměs požadují okamžité stažení německých vojáků z Afghánistánu.

Jiří Hošek, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme