Moskva nevyloučila možnou návštěvu izraelského premiéra

Rusko nevyloučilo možnost, že Moskvu v pondělí tajně navštívil izraelský premiér Benjamin Netanjahu. Informace o cestě šéfa izraelské vlády předtím přinesla izraelská média, podle nichž mohla být návštěva spojena s tajemným únosem lodi Arctic Sea.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Moskva

Moskva | Foto: Marek Dlouhý

Ta měla podle některých spekulací vézt na palubě z Ruska protiletadlové rakety pro Írán.

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Andrej Něstěrenko nepotvrdil, ale ani jednoznačně nevyvrátil zprávy o tajné návštěvě izraelského premiéra v Moskvě. Uvedl pouze, že o ní nemá dost informací, což se podle pozorovatelů fakticky rovná přiznání pravosti takových zpráv.

Izraelská média spojují cestu Netanjahua do Moskvy s tajemným případem lodi Arctic Sea. Vysoce postavené zdroje v izraelské rozvědce potvrdily BBC, že podle jejich informací byly na palubě plavidla zbraně ruské protiletecké obrany určené pro Írán.

Ruští přestavitelé ale takovou možnost nadále popírají.

Milan Kopp, Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme