Pět tisíc lidí poslouchalo přednášku dalajlámy v Bratislavě

Pět tisíc lidí v Bratislavě si přišlo poslechnout názory tibetského duchovního vůdce dalajlámy. Ten přijel na Slovensko převzít cenu Nadace Jána Lángoše a zítra pokračuje do České republiky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tibetský dalajláma na přednášce v Bratislavě

Tibetský dalajláma na přednášce v Bratislavě | Zdroj: ČTK

S dalajlámou se odmítli setkat zástupci vlády, přijal ho však primátor Bratislavy, opoziční politici a především aktivisté zabývající se lidskými právy.

Tibetský duchovní vůdce se potkal se stovkami lidí, mnozí se s ním fotografovali nebo si nechali podepsat jeho knihy a fotografie. Svoji návštěvu pojal velmi aktivně a přejížděl z místa na místo. Viděl výstavu Magické Himaláje, ochotně odpovídal lidem na všemožné otázky a ve svých 74 letech působil velmi energicky.

K politice dalajláma řekl, že má radost z toho, jak na světě ubývá nedemokratických režimů a že se s ním často setkávají i mladí Číňané. Speciálně poděkoval občanům Slovenska a České republiky, kde jako představitel Tibetu cítí velkou podporu.

V 17 hodin se dalajláma podle svého zvyku uchýlil do soukromí a do Česka odletí ve čtvrtek v dopoledních hodinách.

Ľubomír Smatana, Alena Adámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme