Dalajláma začne svou cestu po Evropě na Slovensku

Na Slovensko přijede na soukromou návštěvu dalajláma. Letadlo přistane na bratislavském letišti ve středu odpoledne a proto i veřejný program tibetského duchovního vůdce bude krátký. Už v 17 hodin se ukryje v soukromí hotelu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dalajláma v Dharamsale

Dalajláma v Dharamsale | Foto: Jaromír Marek | Zdroj: Český rozhlas

Na letišti budou dalajlámu čekat členové nadace Jána Langoše, kteří návštěvu zorganizovali za vydatné pomoci Václava Havla.

Tibetský duchovní vůdce ukončí krátký program už po 17. hodině, aby se mohl věnovat meditacím a motlitbám a podle svého zvyku vstát ve čtyři hodiny ráno.

Dalajláma má vlastní ochranku, ale o jeho bezpečnost se postarají i místní agenti ministerstva vnitra. S žádnými oficiálními představiteli Slovenska se však nesetká. Slovensko podle nich totiž stejně jako celá Evropská unie uznává princip jedné Číny a s dalajlámou se proto nesetkají žádní vysoce postavení ústavní činitelé.

Hlavní program čeká dalajlámu ve čtvrtek, kdy se ve sportovní hale Pasienky setká se svými příznivci.

S dalajlámou se na Slovensku nesetká prezident ani premiér

Ľubomír Smatana, Alena Adámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme