Evropský parlament bude mít výbor pro hospodářskou krizi

V Evropském parlamentu vznikne zvláštní výbor pro finanční a hospodářskou krizi. Jeho vznik odsouhlasili europoslanci na svém plenárním zasedání.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evropský parlament

Evropský parlament | Foto: Pavel Novák | Zdroj: Český rozhlas

Výbor bude fungovat jeden rok, bude mít 45 členů a má předložit dvě zprávy o rozsahu a dopadech krize na členské státy.

Navrhne také opatření k obnově stability na finančních trzích, která by se měla odrazit v evropských legislativách. Budou mít ale jen formu doporučení.

"Výbor bude platformou pro diskusi, pro různá slyšení mezi evropskými institucemi, mezi zástupci podnikatelské sféry, odborů, vědeckého společenství a podobně," přiblížil poslání nového výboru ve vysílání Rádia Česko místopředseda EP za evropské socialisty Libor Rouček.

Přehrát

00:00 / 00:00

O novém výboru EP hovořil Libor Rouček na Rádiu Česko

"Bude to výbor dočasný, jeho činnost bude omezena jedním rokem a očekává se, že právě po tom roce na závěr předloží určitá doporučení."

Kandidátem na místo předsedy tohoto výboru je německý liberál Wolf Klinz.

Marika Táborská, Martina Mašková, Rádio Česko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme