O areál Poldi - Dříň se uchází pět zájemců

Čtyři domácí a jeden německý investor se ucházejí o koupi hutního komplexu Poldi - Dříň, který je zapsán v konkursních podstatách Poldi Ocel a Konstrukční oceli Poldi. Nabídku na budoucí koupi huti podali dva dlouhodobí zájemci, Vladimír Stehlík a Mossei International Holding, dále současný provozovatel Třinecké železárny, pražská firma Kapitál a nejmenovaný německý výrobce mostních konstrukcí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý generální ředitel Poldi Vladimír Stehlík prý za dříňské provozy Poldi nabídl 722 miliónů korun a je ochoten složit zálohu 20 procent z této ceny. Konkursní správce Poldi Ocel Tomáš Pelikán dnes vyjádřil obavu, že Stehlík jako osoba blízká vedoucímu pracovníkovi úpadce (Stehlíkův syn Marko) nebude moci majetek zakoupit. Vladimír Stehlík ale namítá, že při samotné koupi sehraje pouze roli prostředníka.

Generální ředitel Mossei International Holding Josef Totzauer prý za Poldi - Dříň nabídl částku přesahující 400 miliónů korun. O Poldi se podle svých slov uchází už potřetí, tentokrát s příslibem renomované zahraniční banky. Také on předpokládá investice do výstavby kontinuální pece na Dříni, jež má nahradit současnou elektroocelárnu.

Soutěž na uzavření smlouvy o smlouvě budoucí zvolili správci Tomáš Pelikán a Jiřina Lužová proto, že vlastní prodej huti zatím není možný. Blokuje jej soudní spor s firmou Spontan, která si činí nárok na veškerý majetek.

Markéta Kaclová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme