V Maďarsku se očekává vlna propouštění

Zesílení vlny propouštění v různých odvětvích ekonomiky se očekává v nejbližší době v Maďarsku. Řekl to ministr hospodářství Gordon Bajnai. Mnoho velkých továren už oznámilo snižování počtů zaměstnanců nebo omezení výroby.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gyor - Maďarsko

Gyor - Maďarsko | Foto: www.gyor.hu

Velkou pozornost vyvolala demonstrace zaměstnanců společnosti General Electric a jejich rodinných příslušníků v západomaďarském městě Györ. Firma už oznámila, že v květnu svou výrobu zastaví a propustí i posledních asi 100 zaměstnanců.

V Györu je i továrna Audi, kde se vyrábějí motory a kabriolety - v ní v prosinci zastaví výrobu ne na obvyklé dva, ale na čtyři týdny. Obě společnosti tvrdí, že nejde o důsledek finanční krize nebo recese, která v Maďarsku už začala.

Ministr hospodářství Gordon Bajnai nyní oznámil, že v nejbližších týdnech je potřeba počítat s propouštěním tisíců zaměstnanců po celé zemi.

Přečtěte si také:
Maďarsko dostane od Evropské unie půjčku skoro šest a půl miliardy eur

Gregor Martin Papucsek, Katarína Brezovská, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme