Olympiáda v Soči byla magnetem pro sázkaře. Češi prosázeli půl miliardy korun

Zimní olympijské hry v Soči dnes končí. Z pohledu českých sázkových společností budou rekordní. Celková částka prosázených peněz podle nich překoná půl miliardy korun. Největšími lákadly byly pro sázkaře lední hokej a biatlon.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soči park Letná, hokejoví fanoušci

Soči park Letná, hokejoví fanoušci | Foto: Filip Jandourek

Například na osmifinálový zápas českého hokejového týmu se Slovenskem Češi prosázeli více než 20 milionů korun, to je zatím nejvíc na jednotlivou olympijskou akci. A miliony korun zdejší sázkaři vložili na první zápas, který česká hokejová reprezentace sehrála se Švédskem.

Obrovský nárůst sázek ze začátku olympijského hokejového turnaje potvrzuje například Karolína Stonjeková ze společnosti Chance.

„Hokej obecně patří sázkařsky k velmi oblíbeným sportům i mimo olympiádu. Po fotbale mu patří druhá příčka. A na olympiádě atraktivita hokeje z pohledu sportovního sázení samozřejmě výrazně roste,“ říká.

Hodně se sází na biatlon

Hned po hokeji byl pro sázkaře největším lákadlem biatlon. V této disciplíně slavili čeští reprezentanti úspěch, což se projevilo v sázení, kde se podle Asociace provozovatelů kursového sázení „protočily" statisíce až jednotky milionů korun.

Podobné, ale spíše o něco menší objemy zaznamenaly sázkové společnosti u dalšího sledovaného sportu, a to rychlobruslení. Tyto tři sporty tak při letošních zemích olympijských hrách jasně dominovaly.

Hry dnes končí a Češi mají poslední den na to, aby si vsadili na poslední disciplíny, ve kterých se soutěží. Některé společnosti budou mít finální výsledky až zítra. Už teď ale některé z nich potvrzují, že olympiáda v Soči bude zřejmě z pohledu sázek rekordní.

Hokejisté ve čtvrfinále olympijského turnaje na Američany nestačili | Foto: ČTK

Očekává to například mluvčí společnosti Fortuna Petr Erwin: „My jsme před začátkem olympiády plánovali, že by hry v Soči mohly být rekordní. Toto se naplní. Očekávali jsme tržby zhruba 300 milionů korun a tato částka bude určitě překročena. Největším tahákem byl hokej, na který směřovala víc než polovina sázek.“

Konkurenční Tipsport odhaduje sázky za celkem 360 milionů korun, tedy dvojnásobek předchozí olympiády ve Vancouveru.

Podle sázkových společnosti jsou zimní olympijské hry z pohledu sázení atraktivnější než letní. Na zimní olympiádě se hraje právě zmiňovaný lední hokej, obvykle s účastí světové špičky.

Letním hrám chybí na takové úrovni fotbal, který by připoutal srovnatelně velkou pozornost. Sázkařským vrcholem roku bude právě letošní fotbalové mistrovství světa v Brazílii, kdy některé firmy odhadují pokoření půlmiliardové hranice objemu přijatých sázek.

Jan Beneš, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme