Valná hromada ČSA odvolala polovinu dozorčí rady

Z dozorčí rady Český aerolinií zmizeli politici. Po dnešním jednání valné hromady je nahradili ekonomové. Na svých místech zůstali zástupci ministerstva financí, dopravy a zástupci zaměstnanců.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadlo ČSA. Ilustrační foto.

Letadlo ČSA. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Novým předsedou rady se stal Václav Novák, dosavadní předseda představenstva společenstva M.L. Moran. Nehodlá prý dělat revoluční změny nebo měnit management ČSA. V nejbližších dnech se seznámí se všemi kroky a návrhy, které mají firmu vyvézt z krize. Chce v nich případně pokračovat nebo je usměrnit tak, aby fungovaly co nejlépe. V řádu několika dnů bude následovat schůzka s odbory.

"Během několika příštích dní se s novou dozorčí radou podíváme na konkrétní detailní kroky restrukturalizačního procesu. Je velmi pravděpodobné, že některé věci doznají změny. Nepočítejte ale s žádnými naprosto revolučními změnami. Pakliže tam změny budou, tak budou odrážet stávající situaci společnosti," řekl Novák.

Dalšími členy rady jsou Vladimír Bail, momentální výkonný ředitel automobilky Tatra Kopřivnice, dále Pavel Fuchs z PPF, šéf institutu ekonomických studií Michal Mejstřík, Zdeněk Šmejkal z firmy M.L. Moran a Miroslav Zámečník nezávislý konzultant a člen Národní ekonomické rady vlády.

Přehrát

00:00 / 00:00

Novák nechce dělat revoluční změny, ale navázat na dosavadní restrukturalizační kroky

Od personálních obměny si hodně slibují i zástupci odborů ČSA, kteří nesouhlasí se záchranným plánem dosavadního managementu.

Očekávám změnu, protože vidím zájem situaci řešit. Ať už ze strany ministerstva financí nebo z ministerstva dopravy. Byl deklarován zájem jednat i ze strany nových členů dozorčí rady. Určitě je to posun správným směrem," řekl prezident Českého sdružení dopravních pilotů Filip Gaspar.

Už v pátek z rady odstoupili její předseda Ivan Kočárník a členka rady a primátorka Chomutova Ivana Řápková.

Igor Maňour, Monika Rybáková, Nikola Bojčev, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme