Ve skladu Amazonu hořelo. Záchranáři evakuovali téměř tři tisíce lidí

Hasiči ve čtvrtek večer likvidovali malý požár ve skladu firmy Amazon v Dobrovízi u Prahy. Evakuováno bylo přes 2800 osob, část z nich se ale brzy vrátila zpátky na pracoviště. Záchranáři ošetřili tři lidi, kteří se nadýchali kouře, řekli mluvčí středočeské policie Zdeněk Chalupa a mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Amazon. Ilustrační foto.

Amazon. Ilustrační foto. | Foto: Fotobanka Pixabay

Hasiči k požáru vyjížděli před 20:00, do půl hodiny byl požár pod kontrolou, zřejmě hasili i zaměstnanci práškovým přístrojem. Oheň vznikl v regálech se zbožím. Příčinu požáru nyní hasiči vyšetřují. Na místě zasahovaly tři posádky záchranářů.

"Dvě nadýchané osoby převezli záchranáři do kladenské nemocnice, jednu do Motola," uvedla Effenbergerová.

Češi 15. listopadu v e-shopech utratili rekordní letošní částku, pomohla doprava zdarma

Číst článek

" Všichni zaměstnanci byli už venku, jednalo se celkem o 2834 osob, naštěstí nedošlo k většímu zranění, pouze tři osoby se lehce nadýchaly zplodin hoření, " řekl pro Český rozhlas mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík.

V distribučním centru Amazonu hořelo také letos v říjnu, tehdy se muselo evakuovat 700 lidí. Oheň vznikl na jednom z balíků, který zapálil jeden ze zaměstnanců. Nikdo se nezranil.

Americký internetový prodejce Amazon v Dobrovízi otevřel v roce 2013 centrum vráceného zboží a loni tam zahájilo provoz i distribuční centrum firmy. V září byla zprovozněna druhá skladovací věž, což znamená, že je v provozu celá kapacita distribučního centra. V budově je tak možné uložit až 18 milionů kusů zboží a za jeden den vypravit až jeden milion zásilek. V Amazonu pracuje 2300 stálých zaměstnanců a k tomu dalších 4000 brigádníků, kteří sem budou dojíždět ve špičce do konce prosince. Přímo u distribučního centra začala nedávno fungovat nová železniční zastávka.

ČTK, Jana Klementová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme