Světluška opět o trochu víc rozzáří životy nevidomých. Benefiční koncert pro ně získal dva miliony

Nadační fond Českého rozhlasu, který podporuje nevidomé a slabozraké v sobotu uspořádal benefiční koncert Světlo pro světlušku. Získal díky němu skoro dva miliony korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Světlo pro Světlušku vybralo dva miliony korun

Světlo pro Světlušku vybralo dva miliony korun | Foto: archiv Český rozhlas

Koncert se uskutečnil v kostele svaté Anny na Pražské křižovatce. Vystoupili na něm profesionálové jako David Koller, Jana Kirschner nebo kapela Jelen ve společnosti nevidomých a dětského sboru.

Lidé při koncertě mohli přispívat díky sbírkovému call centru nebo poslat dárcovskou SMSku. Dohormady se podařilo získat necelé 2 miliony korun.
Peníze, které fond Světluška vybral, zaplatí kompenzační pomůcky pro zrakově postižené nebo výcvik asistenčních psů. Pomoc dostanou ale i další.

„Pomoc nejde pouze jednotlivcům, ale i organizacím, které nevidomým život usnadňují. Jsou to třeba rané péče, které se starají o děti se zrakovým nebo kombinovaným postižením,“ řekl ředitel fondu Světluška Přemysl Filip.

Fond můžou lidé podporovat i dál. Třeba zasláním dárcovské SMS. A nebo na pražských vánočních trzích, kde si i letos budou moct koupit křišťálové ozdoby od nevidomých.

Eliška Malínská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme