Jsme Zelení. Strana zelených se zbavila zkratky SZ, inspirovali se u Pirátů

Strana zelených v sobotu změnila své zkrácené označení, přestává používat zkratku SZ a místo toho zavádí Zelení. Straníci se na tom shodli na sjezdu v Hradci Králové. Má to být srozumitelnější pro vnější komunikaci, řekl mluvčí strany Pavel Bartošek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rada, zastupitelstvo, Praha, zastupitel, Matěj Stropnický

Rada, zastupitelstvo, Praha, zastupitel, Matěj Stropnický | Foto: Filip Jandourek

Česká pirátská strana rovněž používá srozumitelnější zkratku Piráti, která je mezi lidmi známější a zavedenější, dodal Bartošek.

V Hradci se v sobotu koná první den sjezdu Strany zelených, jeho ústředním bodem je schvalování dlouhodobého politického programu strany. Zelení se chtějí zaměřit především na dopravu, boj proti suchu a klimatickým změnám a na nájemní a sociální bydlení.

Obce budou mít v národních parcích vyšší práva, rozhodl Senát. Změny posoudí poslanci

Číst článek

Čtvrt století existující stranu od loňska vede pražský zastupitel a bývalý náměstek primátorky Matěj Stropnický. Sněmovní zastoupení strana měla pouze jedno volební období od roku 2006. Průzkumy jí dlouhodobě přisuzují tříprocentní podporu voličů.

Sjezd strany je dvoudenní, v sobotu budou delegáti řešit hlavně dlouhodobou vizi strany a změny stanov. Otázky týkající se blížících se voleb pak jsou na programu v neděli. Zelení půjdou do voleb samostatně. Loni nabídli spolupráci pirátské straně, se kterou kandidovali na krajské nebo komunální úrovni, mají dokonce společné senátory. Piráti ale společné sněmovní kandidátky odmítli.

ČTK, Mikuláš Klang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme