IKEA stahuje z prodeje nebezpečné plážové lehátko. Při špatné montáži hrozí zranění

Společnost IKEA stahuje z prodeje plážové lehátko MYSINGSÖ. Po vyprání sedáku totiž může dojít k nesprávné montáži, po které hrozí přiskřípnutí prstů nebo pád z lehátka, informovala mluvčí společnosti Zdeňka Pecková. Lidé mohou výrobek vrátit v kterékoliv prodejně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nebezpečná lehátka MYSINGSÖ, která IKEA stahuje

Nebezpečná lehátka MYSINGSÖ, která IKEA stahuje | Foto: IKEA

Firma obdržela pět hlášení, podle nichž se následkem nesprávně provedené montáže lehátko rozložilo. Ve všech případech byla zaznamenána poranění. Stalo se tak ve Finsku, Německu, USA, Dánsku a Austrálii.

„Po obdržení výše uvedených hlášení jsme zahájili vyšetřování, které vedlo ke zlepšení designu, jenž snižuje riziko úrazu a nesprávného sestavení lehátka. Lehátka s upraveným designem budou dle plánu v prodeji od února 2017," uvedla mluvčí.

Lidé mohou výrobek vrátit v kterémkoliv z obchodních domů IKEA, vrácena jim bude plná kupní cena. Není nutné ani předkládat doklad o zakoupení, stačí ho přinést zpět do obchodního domu na oddělení Služeb zákazníkům. V České republice provozuje společnost čtyři obchodní domy, a to v Praze na Zličíně a Černém Mostě, v Ostravě a v Brně. Pro více informací se mohou zákazníci obrátit na Kontaktní centrum IKEA na telefonním čísle 234 567 890.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme