Boj uvnitř Severočechů.cz pokračuje. Hnutí podalo stížnost na senátní volby na Mostecku

Zástupci hnutí Severočeši.cz v pondělí podali k Nejvyššímu správnímu soudu stížnost ohledně senátních voleb na Mostecku. Lidé v okrese zvolili dosavadní senátorku Alenu Dernerovou. Podání stížnosti potvrdil Luboš Pitín z hnutí Severočeši.cz.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volby (ilustrační foto)

Volby (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Hnutí na severu Čech je rozděleno na dvě křídla. Místopředsedkyně Severočechů Hana Jeníčková žádala před volbami odvolání kandidatury Aleny Dernerové, nicméně mostecký magistrát k její žádosti nepřihlédl.

„Mostecký magistrát nejednal v souladu se zákonem, když požadavek odmítl," sdělil už dříve Luboš Pitín.

Stížnost na senátní volby na Mostecku podal už minulý týden také bývalý senátor za Mostecko Vlastimil Balín. Volební senát se znovu sejde 2. listopadu, kdy už bude jasné, kolik přípustných a včasných stížnosti na senátní volby obdržel.

Voliči na Mostecku vybrali za novou senátorku právě Dernerovou. Ve druhém kole o křeslo do horní komory se utkala s bývalým hokejistou Jiřím Šlégrem, který se jako kandidát ČSSD pokusil vrátit do politiky.

Stížnost i na krajské volby

Křídlo Severočechů reprezentované Jeníčkovou a Pitínem krátce před volbami odvolalo celou kandidátku hnutí pro krajské volby. Část zástupců z hnutí Severočeši.cz už proto minulý týden podalo stížnost také ohledně krajských voleb v Ústeckém kraji.

Soudy dostaly dvě desítky stížností na letošní krajské volby, nejvíce v Ústí

Číst článek

Byl mezi nimi například poslanec Bronislav Schwarz nebo lídr kandidátky, lékař Saša Štemberai. Odvolaní kandidáti hnutí, které se potýká s vnitřními rozpory, žádají opakování voleb nebo hlasování v celém kraji.

Právě s ohledem na rozhodování soudu ohledně platnosti krajských voleb zatím KSČM, která skončila druhá za ANO, vyčkává s dojednáváním koalice. Při regionálních volbách před čtyřmi lety byli Severočeši.cz třetí nejúspěšnější stranou v Ústeckém kraji.

ČTK, ČRo, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme