Všeobecná zdravotní pojišťovna výrazně omezí příspěvky na prevenci

Všeobecná zdravotní pojišťovna přestane vyplácet některé příspěvky na prevenci. Od července už tak její pojištěnci nebudou moci čerpat peníze na očkování, rovnátka, nebo ozdravné pobyty. Pojišťovna už totiž vyčerpala finanční prostředky na tyto programy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Všeobecná zdravotní pojišťovna

Všeobecná zdravotní pojišťovna | Foto: Marián Vojtek

Ředitel VZP Pavel Horák v Ranním interview řekl, že pro pojištěnce připravují další příspěvky. "Výše prostředků na prevenci je určena vyhláškou Ministerstva financí. Naše programy byly tak úspěšně, že za první čtyři měsíce se vyčerpala tak obrovská částka, že bychom se dostali do rozporu s touto vyhláškou. Proto jsme čerpání museli pozastavit," vysvětlil pozastavení vyplácení příspěvků na prevenci Horák.

Lidé však o preventivní programy úplně nepřijdou. "Od prvního července představíme nový program čerpání těchto příspěvků, který bude založen na jiném principu," vysvětluje ředitel VZP. Všeobecná zdravotní pojišťovna se proto nebojí odchodu svých pojištěnců. Dalším důvodem je i nově podepsaná smlouva mezi pojišťovnami.

"Byla podepsána dohoda mezi zdravotními pojišťovnami, která fondy prevence snižuje na naší úroveň . Takže teď už to bude spravedlivé. Ostatní pojišťovny nebudou moci poskytovat nic navíc. Jejich prostředky budou nižší a budou odpovídat těm našim," dodává ředitel VZP Pavel Horák. Podle něj díky tomu nebudou klienti různých pojišťoven nijak zvýhodněni.

V Ranním interview Radiožurnálu v 7:50 jsme o tom, proč končí řada příspěvků VZP na prevenci, mluvili s ředitelem pojišťovny Pavlem Horákem.

Záznam pořadu najdete v RÁDIU NA PŘÁNÍ.

Přečtěte si také:
Jak bude dopadat krize na segment zdravotnictví
Co se skrývá ve zdravotnických účtech
VZP omezí péči nemocnic v Pojizeří

Lenka Jansová, Barbora Mocová, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme