Miko v Radiožurnálu: Hodnota rekordní zakázky bude nižší než 115 mld.

Rekordní státní zakázka na odstranění starých ekologických škod nedosáhne na hranici 115 miliard korun. V pořadu 20 minut Radiožurnálu to prohlásil ministr životního prostředí Ladislav Miko. Podle něj je 115 miliard maximum, které je stát ochotný garantovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ladislav Miko

Ladislav Miko | Foto: Ministerstvo životního prostředí

Ministr předpokládá, že reálná hodnota zakázky bude o dost nižší: "Z informací, které mám doposud k dispozici, tak bych viděl, že těch 40 - 50 miliard je to, co vychází z popisu těch akcí. A protože vím, že se mohou objevit i další věci, které třeba nejsou dostatečně zmapovány a tak dále, tak tam může být další navýšení, které může být v řádu několika málo desítek miliard. Čili já osobně neočekávám, že by se ta nabídka měla přiblížit té horní hranici.," řekl Ladislav Miko Radiožurnálu.

Ve hře o obří zakázku na likvidaci ekologických škod zůstávají tři firmy.

K tématu si můžete také přečíst:
Tendr na likvidaci ekologických škod za 115 miliard zůstal ve hře

Dvacet minut Radiožurnálu
Rozhovor s hlavním aktérem významné události uplynulých hodin vysílá Radiožurnál od pondělí do pátku od 17.30 (před večerními Ozvěnami dne) a v repríze po Stalo se dnes ve 21.30 hodin. Helena Šulcová a Martin Veselovský si zvou osobnosti politiky, ale i vědy, kultury či sportu. Připomínky a náměty k pořadu posílejte na adresu 20minut@rozhlas.cz. Záznam pořadu najdete v RÁDIU NA PŘÁNÍ.

Martin Veselovský, Radek Pavlovič Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme