Hlavní město Praha chce samo obnovit vyhořelý Průmyslový palác

Požárem zničený Průmyslový palác chce obnovit samo hlavní město Praha. I když se o tom stále dohaduje s nájemcem pražského Výstaviště - společností Incheba. Českou metropoli vyjde oprava paláce, jehož levé křídlo zničil loni v říjnu požár, asi na jednu a půl miliardy korun. Z této částky by měla být uhrazena i další úprava areálu, včetně vybudování podchodu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Průmyslový palác před požárem

Průmyslový palác před požárem | Foto: www.pis.cz/

Úředníci hlavního města se už od loňského listopadu snaží dohodnout na podmínkách opravy s nájemcem Výstaviště - společností Incheba. Společnost ale zatím nechce přistoupit na pro ní nevýhodný návrh dodatku nájemní smlouvy.

Podle tohoto dodatku by poničený palác opravila Incheba za peníze, které dostane z pojistky. A co by na opravu nestačilo, doplatila by sama. Podle radního pro kulturu Milan Richtera (ODS) ale město s rekonstrukcí paláce už nechce čekat.

Městská rada už rozhodla o tom, že zahájí přípravu rekonstrukce a nechá zpracovat projektovou dokumentaci. "Základní je dostavba levého křídla Průmyslového paláce," uvedl Richter.

Zatímco společnost Incheba chce v jednáních pokračovat, radní Milan Richter věří, že město Praha získá peníze na opravu z pojistky, kterou má na Výstaviště současný nájemce - společnost Incheba.

Přečtěte si také:
Pražští radní rozhodnou o rekonstrukci Průmyslového paláce 7
Osudy Průmyslového paláce v Praze 7
Požár Průmyslového paláce - 17.10.
Pro obnovu Průmyslového paláce bude rozhodující statický stav
Požár zničil levé křídlo Průmyslového paláce na pražském Výstavišti

Michaela Vetešková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme