Zrušení Masarykova nádraží se nelíbí starostům

Starostové několika středočeských měst a obcí protestují proti záměru pražských radních zrušit čtyři pražská nádraží včetně Masarykova. Dopravní koncepce Středočeského kraje podle nich se zrušením nádraží nepočítala a není zřejmé, jaké dopravní řešení má zrušení nádraží vyvážit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Masarykovo nádraží v Praze

Masarykovo nádraží v Praze | Foto: Marián Vojtek

Stěžují si také, že s nimi nikdo záměr zrušit nádraží nekonzultoval. Železniční spojení na metropoli je podle starostky Chýně Věry Kovářové nutné naopak dále posílit. Starostové chtějí vyvinout tlak na středočeský krajský úřad, aby s pražským magistrátem o celém záměru jednal.

Pražští radní tvrdí, že nemá jít o zrušení Masarykova nádraží bez náhrady, nýbrž o vytvoření centrálního dopravního terminálu spolu s Hlavním nádražím, kterým by vlaky mohly projíždět.

Konečné slovo k osudu Masarykova nádraží bude mít Správa železniční dopravní cesty a ministerstvo dopravy. Ani jeden úřad se zrušením vlakového provozu na nádraží zatím nepočítá.

Milan Kopp, Tereza Janouškovcová Bartůňková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme