Soud poslal do vazby po Teryngelovi i Marko Stehlíka

Po prominentním advokátovi Jiřím Teryngelovi skončil ve vazbě i Marko Stehlík, syn bývalého majitele Poldi Kladno Vladimíra Stehlíka. Do cely ho poslal Obvodní soud pro Prahu 8 v souvislosti s vyšetřováním více než stomilionového daňového úniku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marco Stehlík

Marco Stehlík | Foto: Jana Káninská

"Oba tito muži jsou obviněni z trestného činu krácení daně, poplatku a jiné povinné platby, takže bylo rozhodnuto jejich umístění do vazby," potvrdil Radiožurnálu mluvčí protikorupční policie Roman Skřepek.

Teryngel putoval do vazby už v pátek. Jeho advokát Jiří Doucha řekl, že tam zřejmě zůstane do doby, než policie vyslechne další dva aktéry případu. Podle informací České televize jde o Juraje Glasera a Vladimíra Mošovského ze Slovenska.

Také u Stehlíka soud své rozhodnutí zdůvodnil tím, že by mohl na svobodě ovlivnit výpovědi ostatních obviněných. Navíc se nezdržoval v místě svého bydliště a soud měl problém ho kontaktovat. Stehlík ihned podal proti rozhodnutí stížnost, stejně jako v pátek Teryngel.

Bývalého komunistického prokurátora Teryngela, který patří mezi finančně nejoceňovanější právníky a mimo jiné zastupuje i uprchlého podnikatele Tomáše Pitra, zatkla protikorupční policie ve středu ráno. Celá věc souvisí s nákupem cigaret za zhruba 700 milionů korun, který v minulosti provedla pardubická společnost se Letka Team a právník Teryngel měl plnou moc při sepisování smluv.

Podle informací z blízkosti obviněného advokáta pak firma údajně na základě těchto smluv okradla stát o více než 100 milionů korun na dani z přidané hodnoty. Společnost po problémech skončila v konkursu. Případ je pod nezvykle přísným informačním embargem. Mluvčí protikorupční policie řekl, že nemůže sdělovat žádné bližší informace.

Jana Zemanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme