Útoky na řidiče pražských tramvají se množí

Poslední útok na řidiče pražské hromadné dopravy se odehrál v úterý ve tři hodiny ráno. Na konečné tramvaje v Praze-Řepích napadl neznámý opilý muž řidiče tramvajové linky číslo 58. Opilec zaútočil poté, co byl vyzván, aby vystoupil. Řidič tramvaje utrpěl zranění v obličeji.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Modernizovaná tramvaj

Modernizovaná tramvaj | Foto: Jan Rosenauer

O něco hůř dopadl řidič, kterého v pondělí opilý dělník zmlátil na konečné v pražských Modřanech. Tramvaják skončil se zlomeným nosem v nemocnici. Minulý týden napadli dva mladíci řidiče autobusu. Nelíbilo se jim, že je šofér napomenul, když na zastávce několikrát bouchli do autobusu. Muže proto zbili a ujeli v autě.

Řidiči MHD přitom nemají příliš možností jak opilce a bezdomovce vyloučit z přepravy. "Když zastavím tramvaj a vyzvu ho, tak ten bezdomovec buď vystoupí, nebo nevystoupí. Někdy je problém ho vůbec vzbudit, protože předstírá, že hluboce spí. Když ho náhodou vzbudím a jemu se nechce vystoupit, tak ho můžu jedině poprosit," říká řidič Pavel Ďuran.

Někteří řidiči městské dopravy se rozhodli, že si časté výhrůžky a násilnosti opilých cestujících nenechají líbit. Do práce proto začali chodit s pistolí. Vedení dopravního podniku o ozbrojených řidičích ví. Ředitel Tomáš Jílek připustil, že vedení společnosti chce připravit opatření, která by měla útokům na řidiče dopravního podniku zabránit. Podle ředitele pražské městské policie Vladimíra Kotrouše pomohou i strážníci.

"Budeme asistovat řidičům dopravního podniku na jejich vyžádání, tak abychom tyto osoby vyloučili z přepravy. Budeme se tomu věnovat mnohem častěji, aby se pokud možno nevyskytovaly v prostředcích městské hromadné dopravy," potvrzuje pomoc městských strážníků Kotrouš.

Petr Sirotek, Marie Matúšů Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme