Egyptská armáda zasahuje v Suezu. Při střetech zahynulo nejméně 7 lidí

Situaci v egyptském Suezu musí uklidňovat armáda. Po pátečních střetech s pořádkovou policií tam zemřelo nejméně sedm lidí. Úřady po celé zemi hlásí dalších více než 450 raněných.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Situaci v egyptském Suezu musí uklidňovat armáda

Situaci v egyptském Suezu musí uklidňovat armáda | Zdroj: Reuters

Proti prezidentovi Muhammadu Mursímu a vládě Muslimského bratrstva protestovaly v Káhiře, Alexandrii a Suezu desetitisíce lidí. Ve městě Ismáílíja stoupenci opozice vypálili místní sídlo politického křídla vládní islamistické strany.

Pořádková policie používá při ochraně vládních budov slzný plyn, militantní část demonstrantů odpovídá kameny a molotovovými koktejly.

Demonstrace svolaly opoziční liberální strany, aby připomněly druhé výročí egyptské revoluce. Liberálové obviňují Muslimské bratrstvo ze zrady cílů revoluce a z touhy uchvátit moc.

„Po revolucích trvá zemím běžně osm až deset let, než se stabilizují. Za pár měsíců máme parlamentní volby a celý demokratický proces se završí,“ nabádá Egypťany premiér Hišám Kandíl k trpělivosti. Ta ale se zhoršujícím se stavem hospodářství Egypťanům dochází.

Štěpán Macháček, Marína Dvořáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme