Brazilský prokurátor tvrdí, že anonymní komentáře na sociální síť Secret porušují ústavu

Brazilský prokurátor se pustil do boje proti sociální síti Secret, umožňující anonymní příspěvky. Prokurátor požaduje, aby firmy Apple, Google a Microsoft stáhly software z nabídky programů v Brazílii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Počítač

Počítač | Foto: Fotobanka stock.xchng

Američtí tvůrci softwaru uvádějí, že jde o sociální síť, kde mohou být lidé upřímní – umožňuje totiž uvádět informace o jiných osobách bez uvedení jména autora příspěvku.

Žalobce brazilského státu Espírito Santo Marcelo Zenkner však tvrdí, že aplikace je v rozporu s brazilskou ústavou, která zakazuje anonymní sdělení.

Brazilský prokurátor se k žalobě rozhodl po zkušenosti své dcery. Jejího spolužáka údajně ostatní anonymními příspěvky šikanovali tak dlouho, až přestal chodit do školy.

Kromě stažení z obchodů Google Play a AppStore požaduje prokurátor odstranění softwaru i z mobilů, kam si ho uživatelé už nainstalovali.

Kritika sítě zaznívá nejen z Brazílie. Petici za zablokování sítě spustil také jeden hudebník z amerického San Diega – poté, co se na profilu dcery herce Robina Williamse objevily necitlivé příspěvky o smrti jejího otce.

David Koubek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme