Americký prezident Obama oficiálně začíná volební kampaň

Barack Obama dnes začíná kampaň za své znovuzvolení. Na univerzitách ve Virginii a Ohiu bude přesvědčovat mladé lidi, aby pro něj hlasovali. Po čtyřech letech vlády je pro prezidenta Obamu výrazně těžší získat podporu voličů nižších věkových skupin.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident USA Barack Obama

Prezident USA Barack Obama | Zdroj: Reuters

Volební klipy se snaží přesvědčit o opaku, ale označovat mítinky prezidenta Obamy za oficiální zahájení kampaně je přinejmenším nadsázkou. Jeho týmy pracují v jednotlivých státech aktivně už celé měsíce.

Důležité je ale to, kam prezident Obama začíná soustřeďovat své přesvědčovací úsilí. Podle průzkumů ho stejně jako před posledními volbami podporují skoro dvě třetiny voličů mladších 30 let. Problém je v tom, že mladší lidé nejsou letos ochotní hlasovat v takovém počtu jako před čtyřmi lety.

Prezident Obama tak potřebuje aktivizovat hlavně mladé lidi a přesvědčit je, aby hlasovali. I proto v poslední době míří hlavně mezi univerzitní studenty.

Igor Maňour, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme