Střevní epidemie v Německu je na ústupu

Nákaza nebezpečnou střevní bakterií EHEC v Německu opadá, počet nových případů se zastavil. Epidemie je podle dnešního prohlášení bavorského ministra zdravotnictví Markuse Södera na ústupu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bakterie EHEC v laboratoři

Bakterie EHEC v laboratoři | Zdroj: Reuters

Vůbec poprvé podlehlo nebezpečné nákaze dítě - dvouletý chlapec z Dolního Saska. Počet obětí epidemie se tak v Německu zvýšil na 36.

Od vypuknutí epidemie se nakazilo přes 3200 lidí, mnozí z nich si ponesou celoživotní následky. V posledních dnech ale počet nových onemocnění stagnuje a podle lékařů vše nasvědčuje tomu, že Německo má nejhorší za sebou.

Panika vyvolaná především označením okurek jako zdroje těžce dopadla na zemědělce. I když nákup zeleniny pomalu stoupá, zemědělci sklízí 30 procent obvyklého množství.

Jako zdroj nákazy nakonec experti z Kochova institutu označili klíčky z farmy v dolnosaském Bienenbüttelu, a to konkrétně z brokolice, česneku a pálivých papriček.

Klára Stejskalová, bre Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme