Karbanátky podezřelé na přítomnost E.coli vyvolaly paniku ve Francii. V ČR se neprodávají

Další případ průjmového onemocnění se objevil ve Francii. Několik dětí na severu země kvůli tomu muselo do nemocnice. Jako původce nákazy jsou v podezření mražení karbanátky. Mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce Dušan Spáčil Radiožurnálu řekl, že české úřady už od orgánů Evropské unie informaci o možné nákaze bakterií E.colí ve Francii dostaly.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Syrový karbanátek

Syrový karbanátek | Foto: Corel GALLERY

„Podle informací od generálního ředitelství Zdraví a ochrany spotřebitele je podezřelou komunitou mražené mleté maso. Zdroj kontaminace však zatím nebyl laboratorně potvrzen,“ řekl mluvčí potravinářské inspekce.

Zatím podle něj nejsou ani žádné poznatky o tom, že by byl výrobek distribuován mimo území Francie. „Státní zemědělská a potravinářská inspekce zatím nemá informace o tom, že by se podezřelé maso dostalo i na území České republiky,“ uvedl.

Spáčil upřesnil, že tento případ nemá podle dosavadních zpráv žádnou souvislost s epidemii v Německu. „Kontaminace potravin bakterii E.coli však není nikterak vzácná, ale jen výjimečně jsou její následky tak dramatické jako v případě doznívající epidemie v Německu,“ dodal.

Jana Zemanová, bre Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme