Zimní olympijské hry ve vysílání Radiožurnálu: speciální sportovní rádio, studia v Koreji i v Brně

Za měsíc začnou v jihokorejském Pchjongčchangu zimní olympijské hry. Rozhlasoví posluchači se na ně mohou těšit víc než jindy. Český rozhlas zřídil sportovní rádio Radiožurnál olympijský speciál, které bude vysílat 24 hodin denně.

Praha / Brno / Pchjongčchang Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soohorang a Bandabi, maskoti olympijských a paralympijských her v Pchjongčchangu.

Soohorang a Bandabi, maskoti olympijských a paralympijských her v Pchjongčchangu. | Foto: Kim Hong-Ji | Zdroj: Reuters

Olympiáda na vlnách Radiožurnálu bude hlavně nová. Poprvé v historii totiž Český rozhlas nabídne posluchačům ryze sportovní rádio, které bude od začátku až do konce her, tedy od 9. do 25. února vysílat 24 hodin denně sport. Tedy sport a hudbu, klasické proudové vysílání, jak jsou na něj posluchači Radiožurnálu zvyklí, obsahem ale bude pouze sport.

Hry v Pchjongčchangu začnou za měsíc. Co dělají a co chystají čeští favorité na medaili?

Číst článek

Posluchači mají několik možností, jak stanici s názvem Radiožurnál olympijský speciál naladit. Na internetu, v mobilních telefonech v aplikaci iRadio a také v digitální síti DAB.

Neznamená to ale, že na Radiožurnálu posluchači přenosy neuslyší. Český rozhlas má jako jediné české rádio práva na vysílání z dějiště olympijských her, proto vytvořil speciální olympijskou stanici, kterou rozšiřuje vysílání.

Zápisník i dění v olympijském domě

Na Radiožurnálu mohou lidé sledovat olympiádu tak, jak jsou zvyklí z předcházejících let. Každou půlhodinu bude vysílat Radiožurnál olympijská studia, posluchače čekají přímé přenosy všech zápasů českého hokejového týmu a finále hokejového turnaje, reportážní vstupy ze všech dalších důležitých soutěží především s českou účastí a rozhovory se sportovci přímo ze stadionů.

KLDR a Jižní Korea u jednacího stolu. Státy se dohodly na účasti Severokorejců na olympiádě

Číst článek

Posluchači se také mohou těšit na postřehy a zajímavosti ze zákulisí her v pravidelných korejských zápisnících zahraničního zpravodaje Českého rozhlasu Davida Jakše, Radiožurnál bude sledovat i veškeré dění v Českém olympijském domě, kde má Český rozhlas vlastní studio.

Radiožurnál olympijský speciál pak nabídne všechno, co bylo řečeno, na větší ploše. Například přenosů bude víc. Bude vysílat v přímém přenosu všechny biatlonové závody, všechny závody největších českých medailových nadějí, jako třeba Sáblíkové, Samkové, Ledecké, už zmiňované hokejové zápasy.

Osmihodinový posun

Sáblíková vynechá mistrovství Evropy ve víceboji, před olympiádou chce dohnat tréninkové manko

Číst článek

Radiožurnál bude vysílat z Koreje živě od jedné hodiny ranní až do čtvrté odpolední českého času, protože v dějišti her je o osm hodin víc než v Česku. Do devíti ráno budou moderátoři olympijského speciálu v pražském studiu, přes celý den pak budou vysílat z brněnského Olympijského festivalu. I tam bude mít Radiožurnál svoje studio, v němž přivítá každý den několik hostů především z řad současných či bývalých sportovců, kteří budou sledovat olympijské soutěže s fanoušky právě v Brně.

Každý den odvysíláme také velký hodinový rozhovor Lucie Výborné či Jana Pokorného z brněnského festivalu nebo přímo z Koreje. To bude mít v Českém olympijském domě na starosti Štěpán Pokorný.

Stanice Radiožurnál olympijský speciál má připravený program i na dobu, kdy se v Koreji ani v Brně nic dít nebude, tedy asi od šesti večer do půlnoci. Posluchači se mohou těšit třeba na Pohádku o Raškovi od Oty Pavla, kterou právě pro tento čas, kdy si připomeneme 50 let od první české zlaté medaile na zimních hrách, namluvil Oldřich Kaiser.

Miroslav Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme