Silný vítr zrušil závod SP skokanů na lyžích ve finské Ruce. Příští týden se seriál přesune do Ruska

Druhý závod Světového poháru skokanů na lyžích ve finské Ruce se v neděli kvůli silnému větru neuskuteční. Zda bude zrušený závod ještě v této sezoně nahrazen, zatím není jasné.

Ruka (Finsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zda bude zrušený závod skokanů na lyžích ještě v této sezoně nahrazen, zatím není jasné (ilustrační foto)

Zda bude zrušený závod skokanů na lyžích ještě v této sezoně nahrazen, zatím není jasné (ilustrační foto) | Foto: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa | Zdroj: Reuters

Vítr v neděli v Ruce komplikoval soutěže celý den. Na můstek se ráno nedostali sdruženáři a zrušena byla i kvalifikace specialistů. V závodě se proto mělo představit všech 65 skokanů včetně kvarteta Čechů, nakonec se ale o body nebojovalo.

Za oběť větru padl závod skokanského SP poprvé od ledna 2018, kdy se nezávodilo v Bad Mitterndorfu. V minulé sezoně se neskákalo v Titisee-Neustadtu vinou nedostatku sněhu.

Seriál bude pokračovat příští víkend v ruském Nižním Tagilu. V čele průběžného pořadí je Nor Daniel-André Tande, jenž vyhrál před týdnem ve Wisle i sobotní úvodní závod v Ruce. Češi zatím nebodovali.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme