Je to pro náš tým prestižní záležitost, říká Lukáš Bauer o tradiční Jizerské 50

Organizátory Jizerské 50 může letoš těšit prozatímní sněhová situace v Bedřichově a každoročně také velký zájem samotných závodníků. Ti, kteří chtějí během druhého únorového víkendu závodit, by si měli pospíšit. Moc startovních míst nezbývá.

Bedřichov Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jizerská padesátka (ilustrační foto).

Jizerská padesátka (ilustrační foto). | Foto: Jizerská 50

„Aktuálně je v Bedřichově třicet až čtyřicet centimetrů utaženého sněhu, leží na stopách,“ řekl Radiožurnálu jeden z organizátorů Jizerské 50 David Douša.

Přehrát

00:00 / 00:00

Je to pro náš tým prestižní záležitost, říká Lukáš Bauer o tradičním Jizerské 50

Hlavní závod se v Bedřichově poběží 10. února. Už nyní v prosinci ale zbývají poslední volná místa.

„Kapacita závodu je 4800 závodníků na 50 kilometrů a aktuálně jich je zaregistrováno něco přes 4100. Největší nápor nás čeká před 31. prosincem, kdy končí nejvýhodnější startovné,“ vysvětlil Douša.

„Co se týká struktury přihlášených závodníků, tak 80 % z nich jsou muži a 20 % žen a stejný poměr je pak mezi Čechy a zahraničními závodníky. Největší zastoupení mezi zahraničními závodníky mají Němci a Skandinávci.“

Lukáš Bauer chce double, ve svém týmu má favority Jizerské padesátky

Číst článek

Takový zájem těší i samotné účastníky, včetně trojnásobného olympijského medailisty Lukáše Bauera.

„Jsem rád i za pořadatele. Tím, že je Jizerská 50 jediný závod obsažený v sérii Ski Classics, na které se můj tým zaměřuje, tak je to pro nás prestižní záležitostí. Jsem rád, že máme na území České republiky takhle velký závod. Historie Jizerské 50 je ohromující a mně se ten závod strašně líbí,“ řekl.

Někdejší vítěz Světového poháru už hlavní závod neabsolvuje, rozhodně to ale naznamená, že v Bedřichově bude chybět.

„Zúčastním se firemních štafet. Bedřichov a zázemí Jizerské 50 už si prohlédnu dopředu v rámci Night Light maratonu, který je začátkem ledna,“ dal fanouškům naději.

Jednotlivé závody Jizerské padesátky připravili pořadatelé v Bedřichově od 8. do 10. února 2019.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme