Krasobruslaři Březinovi se vstup do sezony povedl. ‚Byly tam ještě chybičky, ale je na čem stavět,‘ říká

Krasobruslař Michal Březina se po čtyřech letech vrátil na stupně vítězů v Grand Prix. Na Americké brusli skončil druhý za domácím suverénem Nathanem Chenem. S výsledkem i výkonem byl po závodě český reprezentant spokojený, na vrcholy sezony ale zatím Březina ani po vydařeném vstupu do sezony nemyslí.

Everett/USA Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český krasobruslař Michal Březina na mistrovství světa

Michal Březina. | Zdroj: ČTK

„Na to, že to byl teprve druhý závod v sezoně, to bylo myslím odjeté celkem slušně. Sice tam ještě byly chybičky, na kterých samozřejmě musíme zapracovat, ale myslím, že je na čem stavět,“ řekl Radiožurnálu spokojený Michal Březina.

Po čtyřech letech na stupních vítězů. Krasobruslař Březina skončil druhý na Americké brusli

Číst článek

Český krasobruslař měl v plánu zařadit do své volné jízdy dva čtverné skoky, nakonec se mu vydařil jeden čtverný salchow a většina trojitých skoků.

„Toho druhého jsem ve volné jízdě skočil na dvojitého, to byla jedna z chyb. Ve volné jízdě budou dva, v krátkém programu se ještě uvidí. Pracujeme na čtverném, ale ten není tak jistý jako čtverný salchow, tak ho zatím do programu dávat nebudeme,“ prozradil Michal Březina, na čem budou společně s trenérem Rafaelem Arutjunjanem pracovat.

V nejbližších dnech je čeká přesun do Evropy - na začátku listopadu je v Helsinkách další závod Grand Prix. Nad vrcholy letošní sezóny, kterými jsou mistrovství světa v Japonsku a evropský šampionát v Bělorusku, ještě Březina nepřemýšlí.

„Je to ještě daleko, na tyhle závody ještě skoro nemyslím. Pro mě je teď důležité odjet Grand Prix. Bylo by super, kdybych se kvalifikoval na finále, a teprve potom budu přemýšlet nad tím, co bude nebo nebude na mistrovstvích světa a Evropy,“ řekl Michal Březina, který skončil v úvodním závodu Grand Prix druhý.

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme