Bez dobré střelby nemůžete být vepředu. Jsem ráda, že jsem to dnes zvládla, těšilo Jislovou po sprintu

Nejlepší českou biatlonistkou byla ve sprintu Světového poháru v rakouském Hochfilzenu desátá Jessica Jislová. Na vítěznou Norku Tandrevoldovou ztratila před sobotním stíhacím závodem 57 sekund. „Ve sprintech i štafetách je potřeba dobře zastřílet,“ říká Jislová, která závod dokončila bez chyby, v rozhovoru pro Radiožurnál Sport.

Rozhovor Hochfilzen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jessica Jislová v cíli sprintu v Hochfilzenu

Jessica Jislová v cíli sprintu v Hochfilzenu | Foto: Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Dnes (v pátek, pozn. red.) jste zaznamenala čistou střeleckou položku. Jak střelbu hodnotíte? A jak moc vám k celkovému výsledku pomohla?
Střelnice vypadá lehce. Lehká není, ale holky si tu s ní většinou zvládají poradit. Vím, že ve sprintech i pak ve štafetách je potřeba dobře zastřílet, protože jinak se tady úplně nedá dostávat dopředu. Takže jsem moc ráda, že se mi to dnes povedlo, i když podmínky byly trochu nevyzpytatelné.

Přehrát

00:00 / 00:00

Co biatlonistka Jessica Jislová řekla Radiožurnálu Sport po úspěchu ve sprintu v Hochfilzenu?

Když se zaměříme na podmínky na trati a běžeckou část, jak jste se cítila na startu a v průběhu celých 7,5 kilometrů?
Moc dobře jsem se necítila. A jela jsem celou dobu sama, takže jsem ani nevěděla, jak na tom jsem. Až v posledním kole, ve kterém mě předjela Lisa (Vittozziová) a zvládla jsem s ní jet, jsem se cítila docela silně. Trošku mě mrzí, že jsem byla sama, ale na druhou stranu jsem si s tím docela zvládla poradit.

V každém případě máte výbornou výchozí pozici do stíhacího závodu. Jak dobré to je z tohoto pohledu?
Myslím si, že především čas není špatný. S tímhle vyjíždět do stíhačky je rozhodně fajn a dnes to navíc přinese i nějaké body, za což jsem hodně ráda směrem k dalším závodům včetně hromadných startů.

Jak se letos v rakouském Hochfilzenu celkově cítíte? Už mnohokrát v kariéře jste tu zajela výborný výsledek…
Mám ráda místní tratě. Mnohem víc se na nich jezdí, třeba v porovnání s minulým závodem v Östersundu. Myslím si, že to mi vyhovuje. Jsem vždycky ráda, když se podíváme někam, kde nejsou obří kopce a je tu i více světla. Podle mě je to lepší i pro psychiku. Jsem ráda, že máme oproti Skandinávii trochu změnu.

Miroslav Lenc, spu Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme