Vrchol kariéry ve 43 letech. Indický deblista Bopanna vyhrál s domácím tenistou Ebdenem Australian Open

Indický tenista Rohan Bopanna patří už od začátku tisíciletí mezi širší špičku deblistů. Až do teď mu ale scházel velký grandslamový titul - dočkal se ho až teď, na sklonku kariéry.

audio Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rohan Bopanna

Indický deblista získal ve 43 letech první grandslamový titul | Foto: Ciro De Luca | Zdroj: Reuters

Tenisovou čtyřhru hraje profesionálně od roku 2000, až teď ale vyhrál mužský grandslam. Řeč je o indickém deblistovi Rohanu Bopannovi, který ve věku 43 let vyhrál po boku Australana Matthewa Ebdena letošní ročník Australian Open.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si slova indického tenisty Rohana Bopanny

Tvrdý servis Matthewa Ebdena na střed kurtu, vysoký return soupeře a následná drtivá smeč Rohana Bopanny. Tak vypadal mečbol, který indicko-australskému páru zajistil výhru 7:6 a 7:5 a titul na letošním Australian Open.

Třiačtyřicetiletý tenista Bopanna sice vyhrál smíšenou čtyřhru na French Open 2017, v mužském deblu ovšem oslavil vůbec první grandslamový titul. A na kurtu byl plný emocí - po nepovedených předešlých sezonách totiž před několika měsíci uvažoval, že ukončí kariéru.

„Poslal jsem svojí ženě zprávu, že už na to kašlu. Pět měsíců jsem nic nevyhrál a myslel jsem, že jsem na konci své tenisové cesty. Ale moje úpornost mě donutila pokračovat. Změnil jsem spoustu věcí a našel výtečného parťáka na kurtu,“ ocenil Rohan Bopanna nejen kolegu Ebdena, ale i svou ženu Supriju. Pro zisk titulu měl syn kávového plantážníka a hospodyně i vlastní vysvětlení.

„Přijela sem rodina mé ženy - naposledy za mnou dorazili do Paříže 2017, a tam jsem taky vyhrál. Nechápu, proč nejezdí častěji,“ pobavil sebe i fanoušky nejstarší mužský vítěz grandslamu Bopanna. Absolutně vede Martina Navrátilová, která byla při svém posledním titulu ještě o 3 roky starší.

„Všichni víte, jak starý jsem. Ale já už jsem to trochu změnil. Já říkám, že mi není 43, ale že jsem na úrovni 43,“ smál se mezi tenisty i fanoušky populární vítěz čtyřhry na Australian Open Rohan Bopanna.

Hráč, který skrze své charitativní projekty výrazně podporuje hendikepované děti a zároveň v Indii provozuje i síť dobročinných zubních ordinací, má v Melbourne ještě jeden důvod k radosti. Od pondělí totiž bude novou mužskou deblovou světovou jedničkou.

František Typovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme