Po nevydařené antukové sezoně první vítězství od března. Berdych ve Stuttgartu porazil Paireho

Tenista Tomáš Berdych postoupil do čtvrtfinále travnatého turnaje ve Stuttgartu. Třetí nasazený hráč, jenž měl na úvod volný los, porazil ve 2. kole Francouze Benoita Paireho 7:6, 6:4 a po nevydařené antukové sezoně oslavil první výhru na okruhu ATP od březnového turnaje v Miami.

Stuttgart Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych na Rogera Federera znovu nestačil

Tenista Tomáš Berdych | Foto: Issei Kato | Zdroj: Reuters

Dvaatřicetiletý Berdych letos na antuce nevyhrál ani jeden zápas, hned v 1. kole se rozloučil v Monte Carlu, Madridu, Římě i na Roland Garros a v žebříčku se propadl na 19. místo.

Plíšková je po Roland Garros v žebříčku sedmá, těsně před Kvitovou. Berdych udržel top 20

Číst článek

Ve Stuttgartu zahájil přípravu na Wimbledon díky divoké kartě od pořadatelů a vyrovnaný duel s Pairem vyhrál za necelou hodinu a půl.

Bývalý čtvrtý hráč světa, jehož v poslední době trápí problémy se zády, se ve čtvrtek mohl opřít o podání a první set získal ve zkrácené hře 7:3.

V pátém gamu druhé sady pak využil svoji šestou šanci na brejk a náskok už nepustil. V poslední hře se sice i soupeř dopracoval k brejkbolu, Berdych ho ale odvrátil a sám pak proměnil čtvrtý mečbol.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme