Kerbereová si o finále Wimbledonu zahraje s Ostapenkovou, Serenu Williamsovou čeká Görgesová

První semifinálovou dvojici wimbledonské dvouhry tvoří nasazená jedenáctka Angelique Kerberová a dvanáctka Jelena Ostapenková. Zkušená Němka se mezi elitní kvarteto na londýnské trávě dostala potřetí v kariéře, jednadvacetiletá Ostapenková poprvé a je zároveň první tenistkou z Lotyšska, jež došla ve Wimbledonu tak daleko.

Londýn (Aktualizováno: 18:29 10. 7. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obě už minimálně jeden grandslamový titul mají. Bývalý světová jednička Kerberová v životní sezoně 2016 vyhrála Australian Open i US Open a ve Wimbledonu si v témže roce zahrála finále. S Ruskou Darjou Kasatkinovou si dnes poradila až po sedmém mečbolu 6:3, 7:5.

Je to nepříjemné, ale je to součást našeho sportu, říká Strýcová o častých dopingových kontrolách

Číst článek

„Obě jsme na konci hrály na velmi vysoké úrovni. Snažila jsem se jen zůstat koncentrovaná a nemyslet na to, že je to další mečbol,“ řekla třicetiletá Kerberová.

Ostapenková má trofej z loňského French Open a možnému dalšímu grandslamovému titulu se přiblížila po výhře 7:5, 6:4 nad Slovenkou Dominikou Cibulkovou.

Serena Williamsová je v semifinále 10 měsíců po porodu

Deset a půl měsíce po porodu dcery si Serena Williamsová zahraje semifinále Wimbledonu a stále má šanci získat už osmou singlovou trofej na londýnské trávě. Vítězka 23 grandslamů otočila zápas s Italkou Camilou Giorgiovou ve výhru 3:6, 6:3 a 6:4.

Serena Williamsová navzdory malé herní praxi až do čtvrtfinále neztratila ani set, ale Giorgiová zpočátku hrála výborně a její sérii ukončila. Když se ale zkušené Američance ve čtvrtém gamu druhého setu podařilo poprvé sebrat nenasazené Italce podání, začala si věřit, vyrovnala a také rozhodující sadu zlomil její jediný brejk.

Doufám, že se na centrkurt v budoucnu ještě vrátím, říká Veselý po osmifinálové porážce s Nadalem

Číst článek

Görgesová, která bude soupeřkou Williamsové, rovněž bojovala ve čtvrtfinále ve třech setech a také průběh otočila. Nad přemožitelkou Karolíny Plíškové, Nizozemkou Kiki Bertensovou, zvítězila 3:6, 7:5 a 6:1.

S výjimkou Görgesové všechny semifinalistky už minimálně jeden grandslamový titul mají. Bývalý světová jednička Kerberová v životní sezoně 2016 vyhrála Australian Open i US Open a ve Wimbledonu si v témže roce zahrála finále. S Ruskou Darjou Kasatkinovou si dnes poradila až po sedmém mečbolu 6:3, 7:5.

V mužském pavouku zkompletoval pole čtvrtfinalistů pátý nasazený Juan Martín del Potro. Argentinský hráč porazil v dohrávce vyrovnaného utkání Gillese Simona z Francie 7:6, 7:6, 5:7, 7:6 a bude dalším soupeřem světové jedničky Rafaela Nadala, který v pondělí nepustil do čtvrtfinále Jiřího Veselého.

Tenisový grandslamový turnaj Wimbledon v Londýně:

Muži:
Dvouhra - 4. kolo:
Del Potro (5-Arg.) - Simon (Fr.) 7:6 (7:1), 7:6 (7:5), 5:7, 7:6 (7:5).

Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kerberová (11-Něm.) - Kasatkinová (14-Rus.) 6:3, 7:5, Ostapenková (12-Lot.) - Cibulková (SR) 7:5, 6:4, S. Williamsová (25-USA) - Giorgiová (It.) 3:6, 6:3, 6:4, Görgesová (13-Něm.) - Bertensová (20-Niz.) 3:6, 7:5, 6:1.

Junioři:
Dvouhra - 2. kolo:
Mu Tchao (Čína) - Svrčina (10-ČR) 6:1, 6:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme