Plíšková, Nadal nebo Murray. Tenisté hrají virtuální turnaj v Madridu a pomáhají kolegům

Tenisová sezona od poloviny března stojí, už tradiční turnaj kategorie Masters v Madridu ale přesto právě začal. Tentokrát ale ve virtuálním prostředí a s charitativním rozměrem. Prostřednictvím herních konzolí tak soupeří Rafael Nadal, Andy Murray nebo také v současnosti nejvýše postavená Češka na žebříčku Karolína Plíšková.

Madrid Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Tak můj historicky první online tenisový zápas skončil porážkou,“ uvedla Plíšková na svém twitteru po prohře 0:3 na gamy s Francouzkou Fionou Ferrovou. Světová trojka si i ve virtuálním prostředí připsala několik svých typických vítězných forhendů, na soupeřku ale většinou nestačila v delších výměnách. V závěrečné hře navíc nevyužila nadějný stav 40:0.

Že jde ale v turnaji spíš o to se pobavit a přispět na dobrou věc ukázala další soupeřka Plíškové ze čtyřčlenné skupiny Belinda Bencicová. Ta si poradila s domácí Carlou Suárezovou a před zápasem navíc předvedla nápaditý nástup na „kurt“.

V ženském i mužském turnaji je po 16 účastnících a ze čtyř základních skupin postoupí první dva do čtvrtfinále. V něm už si prakticky zajistila účast Sorana Cirsteová, která si připsala na úvod dvě vítězství. Včetně toho 4:2 nad Elinou Svitolinovou, když odvrátila tři mečboly.

Thiem nechce dávat peníze horším tenistům. ‚Nikdo z nich nemusí hladovět,‘ argumentuje

Číst článek

„Byl to neuvěřitelný comeback, ani se mi tomu nechce věřit. Už proto, že Elina je v tom vážně dobrá. Znamená to pro mě hodně, zvlášť když jsem poprvé vzala do ruky herní ovladač teprve před týdnem,“ uvedla Rumunka pro oficiální web WTA.

Nadal versus Murray

Jen na turnajové facebookové stránce má přenos z prvního dne téměř tři miliony zhlédnutí.

„Je to pro nás nové, musíme zařizovat spoustu odlišných věcí. Už jen třeba sladit harmonogram, protože hráči a hráčky jsou často v úplně jiných časových pásmech. Zároveň jsme ale nadšení z jejich přístupu - jsou zapálení, dlouho před turnajem trénovali. Je to jen první den, ale dělá nám to radost,“ pochvaloval si v průběhu přenosu ředitel turnaje a stále aktivní hráč Feliciano López.

Fanoušci mohli sledovat v akci i Andyho Murrayho. Bývalá světová jednička se letos na kurtu vinou zranění sice ještě v ostrém zápase nepředstavila, ve virtuálním zápase si ale Skot poradil s Benoitem Pairem 3:1. A k tomu bavil diváky svými komentáři.

Vítězný vstup má za sebou i domácí hvězda Rafael Nadal. Pětinásobný vítěz turnaje v Madridu se nechal slyšet, že na své úspěchy na madridské antuce hodlá navázat i na herní konzoli. V úterý od 15.00 se utká Nadal ve sledovaném duelu právě s Murraym.

Turnaj se koná na podporu tenistů z nižších pater žebříčků ATP a WTA, kteří se vinou přerušené sezony mohou dostat do existenčních potíží. Mezinárodní turnaje jsou pozastavené minimálně do poloviny července.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme