Kvitová si na trávě v Berlíně zahraje ve čtvrtfinále, do druhého kola se probojovala i Vondroušová

Tenistka Petra Kvitová postoupila na trávě v Berlíně do čtvrtfinále. Česká jednička ve druhém kole deklasovala Nadiu Podoroskou za 50 minut 6:1, 6:1. První duel ve zpožděném programu zvládla Markéta Vondroušová. Třiadvacetiletá rodačka ze Sokolova porazila v prvním letošním utkání na travnatém povrchu Kanaďanku Biancu Andreescuovou 7:6, 7:5.

Berlín (Aktualizováno: 19:48 21. 6. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová během utkání prvního kola v generálce na Australian Open v Adelaide

Petra Kvitová | Foto: Rob Prange | Zdroj: Profimedia

Nasazená sedmička Kvitová, která v úvodním kole zdolala krajanku Karolínu Plíškovou, neměla s Podoroskou žádný problém. Argentinská tenistka, jež ve středu nejprve v dohrávce vyřadila Španělku Rebeku Masárovou 3:6, 6:3, 6:2, nedokázala čelit výbornému podání dvojnásobné wimbledonské šampionky.

Raducanuová přiznala, že výhry na US Open někdy lituje. Mladá tenistka na senzační úspěch nenavázala

Číst článek

Světová devítka Kvitová byla při svém servisu suverénní. Soupeřce nenabídla ani jednu brejkovou šanci, nastřílela pět es a naopak Podoroské pětkrát sebrala podání. O postup do semifinále se utká s turnajovou trojku Caroline Garciaovou z Francie.

Postupuje i Vondroušová

Třiapadesátá hráčka světa Vondroušová zdolala vítězku US Open z roku 2019 Andreescuovou za hodinu a 42 minut. Kanadskou soupeřku porazila letos podruhé, v květnu ji deklasovala na antuce v Římě 6:0, 6:1.

Obě hráčky se v prvním setu opíraly o servis a ani jedna nenabídla soupeřce brejkbol. Rozhodlo se tak ve zkrácené hře, kterou Vondroušová ovládla 7:0. Andreescuová prohrála šestý tie-break za sebou.

Ve druhé sadě už tenistky tak spolehlivé na podání nebyly. Vondroušová prohrávala po dvou ztracených servisech 1:4, následně ale odvrátila další čtyři brejkboly a čtyřmi získanými hrami za sebou vývoj otočila.

Za stavu 5:4 sice Češka nevyužila tři mečboly, o chvíli později ale na čtvrtý pokus při servisu soupeřky nezaváhala a mohla se radovat z postupu. Vondroušová vyhrála první utkání na trávě od předloňského Wimbledonu. Její příští soupeřkou bude domácí Jule Niemeierová, jež vyřadila obhájkyni prvenství Uns Džábirovou z Tuniska.

Nečekaně už ve 2. kole ztroskotala wimbledonská šampionka Jelena Rybakinová. Světová trojka, kterou za necelé dva týdny čeká obhajoba loňského překvapivého titulu na londýnské trávě, prohrála s Chorvatkou Donou Vekičovou 6:7, 6:3, 6:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme