V Dubaji jdou dál čtyři české tenistky, Fruhvirtová s Bouzkovou favoritky zaskočit nedokázaly

Tenistky Karolína Plíšková a Barbora Krejčíková postoupily na turnaji v Dubaji do třetího kola. Zatímco Plíšková porazila šestou nasazenou Marii Sakkariovou z Řecka hladce 6:1, 6:2, Krejčíková bojovala s turnajovou sedmičkou Darjou Kasatkinovou více než dvě a půl hodiny. V duelu s ruskou tenistkou odvrátila čtyři mečboly, než mohla slavit výhru 6:4, 4:6, 7:5.

Dubaj (Aktualizováno: 22:07 21. 2. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková prošla na turnaji v Dubaji do třetího kola

Karolína Plíšková prošla na turnaji v Dubaji do třetího kola | Foto: Kamran Jebreili | Zdroj: ČTK / AP

Druhým kolem neprošly Linda Fruhvirtová a Marie Bouzková. Sedmnáctiletá hvězda nastupující generace Fruhvirtová podlehla Jeleně Ostapenkové z Lotyšska 2:6, 0:6. Bouzková prohrála 5:7 a 2:6 s wimbledonskou šampionkou Jelenou Rybakinovou z Kazachstánu.

Třicetiletá Plíšková je zatím při jubilejním desátém startu v Dubaji suverénní. V prvním kole vyřadila ve dvou setech krajanku Markétu Vondroušovou, nyní proti světové sedmičce ztratila jen tři gamy. O postup do čtvrtfinále se utká s Anhelinou Kalininovou z Ukrajiny.

Kvitová zvládla úvodní zápas v Dauhá a postoupila do druhého kola, Plíšková na turnaji končí

Číst článek

Krejčíková zápas s Kasatkinovou skvěle rozehrála a rychle vedla 5:0, pak ale začala kupit chyby, dovolila soupeřce snížit na 5:4 a až pak úvodní set získala.

Vyrovnanou druhou sadu česká hráčka ztratila a ideálně nevstoupila ani do třetí. Dvakrát přišla o podání, na poslední chvíli ale zápas zachránila. Za stavu 4:5 nedovolila soupeřce duel dopodávat, v maratonském gamu odvrátila čtyři mečboly a vyrovnala na 5:5.

Následně svůj servis uhájila a v dalším gamu při podání soupeřky završila dalším brejkem obrat.

Její další soupeřkou bude dvanáctá nasazená Kvitová, s níž se dosud na okruhu WTA neutkala. Česká jednička sebrala na úvod zápasu Putincevové podání a náskok už nepustila.

Holky mají větší disciplínu, srovnává přístup tenisový trenér Štěpánek. Mladý Korda je pro mě výzva, dodává

Číst článek

Sama odvrátila všech šest brejbolů, čtyřem z nich úspěšně čelila v závěrečném gamu, než si vypracovala a úspěšně proměnila první mečbol.

Muchová přehrála Rumunku Soranu Cirsteaovou ve vyrovnaném duelu 6:4, 7:6. Účastí v osmifinále si vylepšila osobní dubajské maximum a díky postupu se po zranění vrátí do první stovky žebříčku WTA. S Cirsteaovou bojovala někdejší světová devatenáctka o postup dvě hodiny a 20 minut.

Lehečka v Dauhá postoupil

Tenista Jiří Lehečka v prvním kole turnaje v Dauhá porazil 6:3, 7:6 Damira Džumhura z Bosny. Dalším soupeřem jednadvacetiletého českého hráče bude Fin Emil Ruusuvuori.

Lehečka sice do zápasu vstoupil ztrátou podání, ale okamžitě soupeři ze třetí stovky žebříčku odskočil na 4:1 a set získal za 37 minut. Ve druhé sadě 52. hráč světa promarnil vedení 5:2, ale o postupu rozhodl výhrou 7:3 v tie-breaku.

O čtvrtfinále si Lehečka zahraje s Ruusuvuorim, proti kterému na okruhu ATP nastoupí potřetí. Ve dvou loňských zápasech s třiadvacetiletým Finem a aktuálně 51. hráčem žebříčku neuhrál ani set.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme