Australští tenisté jsou po roce opět ve finále Davis Cupu. V semifinále porazili Finy 2:0

Tenisté Austrálie postoupili stejně jako vloni do finále Davisova poháru. Rozhodující druhý bod v semifinálovém duelu s Finy získal v Málaze Alex de Minaur, který v souboji týmových jedniček porazil Emila Ruusuvuoriho 6:4, 6:3. V úvodní dvouhře položil základ úspěchu Alexej Popyrin výhrou 7:6, 6:2 nad Ottou Virtanenem.

Málaga Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alex de Minaur získal rozhodující bod

Alex de Minaur získal rozhodující bod | Foto: Jon Nazca | Zdroj: Reuters

Australané, kteří ve čtvrtfinále vyřadili Česko až po závěrečné čtyřhře, se o 29. titul z týmové soutěže utkají s vítězem druhého semifinále mezi Srbskem a Itálií. Zápas, který může nabídnout reprízu nedávného finále Turnaje mistrů mezi Novakem Djokovičem a Jannikem Sinnerem, je na programu v sobotu.

Ruusuvuori, jenž čtvrtfinálový zápas Finů s obhájci titulu z Kanady na závěrečném turnaji kvůli lehkému zranění vynechal, byl v duelu s De Minaurem od počátku pod tlakem.

Australan si vypracoval celkem 18 brejkbolů, z toho jedenáct v prvním setu. Dvanáctý hráč světového žebříčku sice také v utkání dvakrát přišel o podání, na returnu ale uspěl pětkrát a po hodině a půl proměnil první mečbol.

Na závěrečnou čtyřhru, která v současném modelu rozhoduje o postupu pouze v případě nerozhodného stavu po dvouhrách, tak nedošlo. Pro Finsko je i tak semifinálová účast historický úspěch. Austrálie se ve finále pokusí ukončit dvacetileté čekání na titul.

Závěrečný turnaj tenisového Davisova poháru v Málaze - semifinále:

Austrálie - Finsko 2:0

Popyrin - Virtanen 7:6 (7:5), 6:2, De Minaur - Ruusuvuori 6:4, 6:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme