České tenistky jsou v semifinále Poháru B. J. Kingové. Američanky porazily 2:1, rozhodla čtyřhra

České tenistky otočily ve finálovém turnaji o Pohár Billie Jean Kingové utkání s USA a po vítězství 2:1 postoupily do semifinále. Rozhodující druhý bod vybojovaly ve čtyřhře Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, které porazily Taylor Townsendovou a Danielle Collinsovou 6:3, 7:5. Výběr kapitána Petra Pály se utká o finále v sobotu nejdříve od 16:00 s Kanadou, která ve skupině C neztratila ani bod.

Sevilla (Aktualizováno: 23:00 10. 11. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České tenistky Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková slaví postup do semifinále Poháru Billie Jean Kingové po vítězství ve čtyřhře

České tenistky Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková slaví postup do semifinále Poháru Billie Jean Kingové po vítězství ve čtyřhře | Foto: Marcelo Del Pozo | Zdroj: Reuters

Duel s Američankami zahájila Siniaková porážkou s Collinsovou 3:6, 2:6. Šanci na triumf ve skupině A a postup oživila Markéta Vondroušová, která deklasovala v souboji týmových jedniček Sofii Keninovou dvakrát 6:1. Rozhodla čtyřhra, kde Krejčíková se Siniakovou uspěly za hodinu a 26 minut.

„Věděli jsme, že je to těžký zápas. Někde v koutku jsme asi všichni věřili, že Maky ten bod přinese, a že Kačka může dát trošku klid. Collinsová ale hrála fantastického singla. Čtyřhra pak byla z naší strany super,“ řekl novinářům Pála. „Každé vítězství chutná skvěle, zvláště na této úrovni, a proti tak dobrému týmu, jako je USA. Na hráčky jsem pyšný a mám radost. Zítra je ale další den,“ prohlásil Pála.

Češky dál drží šanci na dvanáctý triumf v soutěži a první v novém herním systému, který platí od roku 2021. Pálův výběr porazil osmnáctinásobné šampionky potřetí za sebou a stejně jako vloni v boji o vítězství ve skupině a postup do semifinále. Na lavičce Američanek se porážkou rozloučila Kathy Rinaldiová, kterou v příští sezoně nahradí Lindsay Davenportová.

Sedminásobné grandslamové šampionky Krejčíková se Siniakovou potvrdily proti Townsendové s Collinsovou dlouholetou sehranost. Češky přehrály soupeřky v počtu vítězných míčů 30:12 a sedmkrát prolomily jejich servis.

„Byl to náročný duel, emoce na konci byly obrovské. Já měla obrovskou radost, že se nám to podařilo. Zápas byl hrozně těžký. Hrát proti Americe, která má tolik dobrých hráček a může to poskládat jakkoliv, je těžké. Hrály jsme ale dobře a předvedly velice dobrý výkon,“ uvedla Krejčíková.

Vítězky letošního Australian Open zahájily utkání brejkem a hned poté čtyři brejkbolové šance soupeřek odvrátily. V koncovce sebraly podání Američankám ještě dvakrát a za 33 minut získali první sadu.

Ve druhém setu Krejčíková se Siniakovou doháněly třikrát manko brejku, od stavu 3:4 už ale povolily soupeřkám jen jednu hru. Ve dvanáctém gamu využily při servisu Američanek první mečbol.

Finálový turnaj tenisového Poháru Billie Jean Kingové v Seville:
Skupina A
Česko - USA 2:1
Siniaková - Collinsová 3:6, 2:6, Vondroušová - Keninová 6:1, 6:1, Krejčíková, Siniaková - Collinsová, Townsendová 6:3, 7:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme