Australian Open bude bez Nadala. Na kurt ho nepustí natržený sval, zranil se na turnaji v Brisbane

Španělský tenista Rafael Nadal přijde kvůli zranění o start na Australian Open. Vítěz dvaadvaceti grandslamových titulů, jenž se po roční pauze vrátil na kurty na turnaji v Brisbane, o svém odstoupení informoval na sociálních sítích. Jeho comeback zastavil natržený sval.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Španěl Rafael Nadal

Španěl Rafael Nadal | Zdroj: Reuters

Sedmatřicetiletý Nadal, jenž na okruhu ATP Tour nehrál od loňského vyřazení ve 2. kole Australian Open a v létě se podrobil operaci v oblasti kyčle, vypadl v Brisbane ve čtvrtfinále. V závěru zápasu se kvůli svalovým problémům nechal ošetřit a vyšetření po příjezdu do Melbourne poté potvrdilo, že si v duelu přivodil trhlinu ve svalu.

„Momentálně nejsem připraven na to, abych hrál na nejvyšší úrovni v zápasech na pět setů. Poletím zpátky do Španělska ke svému doktorovi, budu se léčit a odpočívat. Mám mikrotrhlinu ve svalu, ale ne ve stejné části, kde jsem měl zranění, a to je dobrá zpráva," vzkázal Nadal na sociální síti X.

Ze startu v Brisbane si chce vzít jen to pozitivní do zbytku sezony, která je s největší pravděpodobností jeho poslední. Současné zranění nebere jako až tak špatnou zprávu a věří, že se zbytek roku bude vyvíjet lépe. „Moc jsem si chtěl tady v Austrálii zahrát a měl jsem šanci odehrát pár zápasů, z čehož mám radost. Zůstávám pozitivní,“ dodal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme