Plíšková i Šafářová postupují na turnaji v Torontu do osmifinále, Siniaková končí ve druhém kole

České tenistky Karolína Plíšková a Lucie Šafářová postoupily na turnaji v Torontu do třetího kola. Světová jednička ve dvou setech porazila Rusku Anastasii Pavljučenkovovou 6:3 a 6:3. Šafářová si poradila se Slovenkou Dominikou Cibulkovou 6:2 a 6:4. Kateřina Siniaková končí ve druhém kole, kde podlehla Venus Williamsové dvakrát 5:7.

Toronto (Aktualizováno: 22:18 9. 8. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková si zahraje finále v Eastbourne.

Karolína Plíšková si zahraje finále v Eastbourne. | Zdroj: Reuters

Plíšková s Pavljučenkovovou  odehrála před středečním zápasem čtyři duely a pokaždé zvítězila ve dvou setech, naposledy ji porazila loni na US Open 6:2 a 6:4 a nyní i ve druhém kole v Torontu.

Česká tenistka se dostala do vedení 2:0, ale brejk nepotvrdila a ztratila tak výhodu. Pavljučenková sice díky brejku snížila, ale vyrovnat se jí nepodařilo. Plíšková soupeřce sebrala další dva servisy a dostala se do vedení 5:1. Ruska ještě zabojovala, snížila na 3:5, ale Plíšková čistou hrou získala první set 6:3.

Druhou sadu začala lépe světová jednička Plíšková, která šla do vedení 3:0. Ruska díky potvrzenému brejku snížila na 2:3. Plíšková si za stavu 5:2 prohrála podání, ale v dalším gemu využila první mečbol a vyhrála 6:3.

„Před zápasem jsem byla trochu nervózní, ale v průběhu zápasu jsem se cítila mnohem lépe, zvlášť na konci,“ řekla Plíšková na kurtu po zápase.

Karolína Plíšková nastoupila v Torontu k prvnímu zápasu jako světová jednička, jíž se stala po Wimbledonu, kde vypadla ve druhém kole se Slovenkou Magdalenou Rybárikovou. Předtím vyhrála titul na turnaji v Eastbourne, kde porazila Dánku Caroline Wozniackou dvakrát 6:4.

Plíšková byla nasazena do druhého kola a nyní se v osmifinále utká s Japonkou Naomi Osakaovou, která si poradila s Anastasií Sevastovovou z Lotyšska 6:3 a 6:4. Na turnaji už Plíšková odehrála utkání ve čtyřhře společně s Eugenie Bouchardovou porazila ve dvou setech slovensko-belgickou dvojku Dominika Cibulková a Kirsten Flipkensová.

Tenistka Lucie Šafářová | Zdroj: Reuters

Šafářová měla hned při prvním podání soupeřky k dispozici tři brejkboly, ale Cibulková si servis udržela. Česká tenistka se díky dvěma brejkům dostala do vedení 5:2 a zvítězila v prvním setu 6:2.

I ve druhém setu se více dařilo Šafářové, která šla díky dvěma brejkům do vedení 3:0. Slovenka ale následně poprvé v utkání sebrala servis české hráčce, snížila a podařilo se jí i vyrovnat na 4:4. Cibulková ale vzápětí ztratila a Šafářová dopodávala do vítězného konce 6:4.

V prvním kole si Šafářová poradila ve dvou setech 6:4 a 6:4 s Kanaďankou Francoise Abandaovou. V osmifinále se utká buď s Jekatěrinou Makarovovou z Ruska, která je v žebříčku o stupínek níže, nebo se světovou sedmičkou Johannou Kontaovou z Británie. Britka se ve Wimbledonu probojovala až do semifinále, kde podlehla Venus Williamsové.  

Šafářová je aktuálně 41. hráčka singlového světového žebříčku a druhá ve čtyřhře. Kvůli zranění své americké parťačky Bethanie Mattekové-Sandsové bude Šafářová nyní nastupovat ve dvojici s Barborou Strýcovou, a to už ve středu proti česko-rumunské dvojici Barboře Krejčíkové a Monice Niculescuové.

Tenisový turnaj žen v Torontu (tvrdý povrch, dotace 2,735.139 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Karolína Plíšková (1-ČR) - Pavljučenkovová (Rus.) 6:3, 6:3, Šafářová (ČR) - Cibulková (11-SR) 6:2, 6:4, Muguruzaová (4-Šp.) - Flipkensová (Belg.) 7:5, 6:2, Bellisová (USA) - Kuzněcovová (8-Rus.) 6:4, 7:5, Garciaová (Fr.) - Lepchenková (USA) 6:1, 6:4, Williamsová (9-USA) - Siniaková (ČR) 7:5, 7:5, A. Radwaňská (10-Pol.) - Babosová (Maď.) 6:0, 6:1, Ósakaová (Jap.) - Sevastovová (15-Lot.) 6:3, 6:4, Bartyová (Austr.) - Vesninová (16-Rus.) 6:3, 5:7, 6:4.

nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme