Plíšková smetla Muguruzaovou, semifinále Masters má jisté

Tenistka Karolína Plíšková má na Turnaji mistryň jisté semifinále. Ve svém druhém vystoupení porazila Španělku Garbiňe Muguruzaovou jednoznačně 6:2 a 6:2.

Singapur (Aktualizováno: 18:15 24. 10. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Foto: Edgar Su | Zdroj: Reuters

Vloni Karolína Plíšková v Singapuru otáčela zápas s Garbiňe Muguruzaovou z mečbolu, letos žádné komplikace nepřipustila. Zápas jen něco přes hodinu a skončil vítězstvím Plíškové 6:2 a 6:2. 

„Bylo pro mě důležité, že jsem oba sety začala brejkem na 3:0 a pak už jsem to udržela. Ve druhém setu bylo malé zaklopýtnutí, ale myslím, že jsem byla o hodně lepší. Dala mi hodně chyb, párkrát jsem zahrála dobře i já. Nechci shazovat svou hru, když jsem vyhrála 6:2, 6:2, ale nebyl to můj nejlepší tenis,“ řekla po zápase Radiožurnálu.

Česká tenistka vykročila za výhrou rázně. Rychle vedla 3:0, a když po 26 minutách proměnila druhý brejbol, vyhrála tak zároveň první set. 

Podobná situace se opakovala ve druhé sadě. Zdálo se, že Muguruzaová si své první podání udrží, jenže Plíšková pak vyhrála šestnáct z následujících osmnácti míčků a najednou vedla 5:0. 

Španělka odvrátila kanára i proti dvěma mečbolům, pak dokonce sebrala Plíškové jedno podání, ale dál už se nedostala. Po 62 minutách zápasu vyhrála Karolína Plíšková 6:2 a 6:2. 

Plíšková očima trenérky Stubbsové: Grandslam přijde. Karolína je chytrá, zpracuje každou připomínku

Číst článek

„Měla jsem cíl dostat se ze skupiny. Vloni to bylo o kousek, tak jsem to chtěla zlepšit, což se mi teď podařilo. Letos se tu cítím výborně, až na tenhle zápas, který byl takový divný. Ale myslím, že tu letos mám velké šance ještě nějaký zápas vyhrát,“ přemýšlí Plíšková. 

Poslední zápas ve skupině hraje s Jelenou Ostapenkovou, ale ani případná porážka nezmění nic na jejím postupu do semifinále. 

Začátek zápasu Plíškové s Muguruzaovou dlouho odkládal předchozí zápas „bílé“ skupiny. Venus Williamsová v něm po více než třech hodinách udolala Jelenu Ostapenkovou 7:5, 6:7 a 7:5.

V souboji americké zkušenosti s dravým lotyšským mládím zářily obě tenistky především na returnu. Ve třetím nejdelším zápase historie Turnaje mistryň měly Ostapenková i starší ze sester Williamsových problém téměř při každém vlastním servisu, v tie-breaku druhé sady Williamsová ztratila všech pět svých podání, Ostapenková díky tomu vyrovnala na 1:1.

V rozhodujícím setu Venus Ostapenkovou třikrát brejkla, ale vždy okamžitě o výhodu přišla. Až v 11. hře proměnila jedenáctý ze svých 26 brejkbolů a následně zápas dopodávala.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme