‚Už to přebolelo.‘ Petra Kvitová ukázala v Praze trofeje z Austrálie a odlétá obhajovat další

Jen na otočku přiletěla tenistka Petra Kvitová do Prahy. V areálu pražské Sparty ukázala stříbrný talíř za finále grandslamového Australian Open a pohár za turnajový triumf v Sydney a odlétá obhajovat titul do Petrohradu.

Praha (Aktualizováno: 14:23 28. 1. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Jsem tady na hodně malinkou chvilku,“ řekla Kvitová na narychlo svolané tiskové konferenci, na kterou přijela z letiště. Po cestě z Austrálie přistála s koučem Jiřím Vaňkem a kondičním trenérem Davidem Vydrou v české metropoli půl hodiny po poledni. Na Spartě dostala květinu a dort s marcipánovým klokanem a sítí.

Osmadvacetiletá Kvitová hrála své první finále v Melbourne v sobotu a v třísetovém klání podlehla Japonce Naomi Ósakaové. „Porazitelná byla, je to člověk z masa a kostí. Bylo to o minišancích v prvním setu i dál během zápasu. Ona zvládla šance líp. Po porážce jsem nebyla nejveselejší, ale už to trošku přebolelo,“ řekla.

Kvitová je v tenisovém žebříčku druhá, Plíšková pátá. Berdych se po Australian Open propadl

Číst článek

Při dlouhé cestě do Evropy měla dost času si uvědomit svůj úspěch na Australian Open. „Pozitivní věci převažuji nad negativními. Trofeje mluví za vše a určitě mám na čem stavět. Kdyby mi to někdo řekl před odletem, brala bych to všemi deseti,“ uvedla Kvitová.

Jako poražená finalistka Australian Open dostala stříbrný talíř. „Pohár byl přeci jen trošku hezčí, ale jsem spokojená i za talíř,“ podotkla s úsměvem. Doma už má teď vlastně talíře tři. Za vítězství ve Wimbledonu totiž dostala dva zlaté. „Napadlo mě to. Říkám si, že mám zase talíř. Jsem nohama na zemi, ale kdyby jich bylo víc, nezlobila bych se.“

Nepřímo tak Kvitová naznačila, že by ráda do třetice uspěla na milované trávě v All England Clubu. V současné formě by byla v Londýně těžko k zastavení. Nahlas ale svůj cíl nevyslovila. „Jste zvědaví, ale cíle nikdy nepozrazuju a neprozradím ani teď,“ řekla Kvitová a jen odhalila, že tím největším snem není post světové jedničky.

Postupem do finále Kvitová uzavřela dvouleté období návratu po vážném zranění ruky z přepadení v prosinci 2016. „I tenhle talíř je vyvrcholení všeho, co se za dva roky odehrálo a jaký kus práce jsme udělali. Možná to bude cílový praporek,“ uvažovala svěřenkyně trenéra Jiřího Vaňka a kondičního kouče Davida Vydry.

Přiznala, že už ji štvou neustále otázky na “druhou kariéru“, jak sama nazývá období po zranění. „Ale tak to je. Až skončím, tak to odezní. A asi se to stalo z nějakého důvodu a jsem ráda, že to takhle dopadlo,“ konstatovala Kvitová.

Do Petrohradu se těší

Do Petrohradu, kde se může v druhém kole utkat s Běloruskou Viktorií Azarenkovou, chtěla letět, i když vydržela v Austrálii až do konce. „Na turnaj se těším, loni se mi tam líbilo. Nechtěla bych o to přijít. Budu hrát a uvidíme, jak to všechno půjde,“ řekla Kvitová, kterou místo trenérů tentokrát doprovodí na turnaj kamarádka.

Češky půjdou do 1. kola Fed Cupu bez Kvitové, finalistka Australian Open souboj s Rumunskem vynechá

Číst článek

Po Petrohradu Kvitová vynechá první kolo Fed Cupu v Ostravě proti Rumunkám, což hned po Australian Open oznámila kapitánovi Petru Pálovi. Teoreticky se může objevit v případném semifinále v dubnu. „Nechala bych to otevřené,“ řekla.

Nejspíše se také neobjeví na přelomu dubna a května ani na Spartě a nebude obhajovat titul na antukovém turnaji J&T Banka Prague Open. „Budu mít hodně turnajů, proto (pražský) turnaj momentálně neplánuju,“ vysvětlila.

Hrát by měla v Dauhá, Dubaji, Indian Wells, Miami a na antuce ve Stuttgartu, Madridu, Římě a na pařížském Roland Garros. „Záleží, jak všechno půjde, jak tělo vydrží a jak všechno zapadne do sebe,“ doplnila Kvitová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme