Cesta Noskové na Australian Open skončila ve čtvrtfinále, nad její síly byla Ukrajinka Jastremská

Devatenáctiletá tenistka Linda Nosková na Australian Open do premiérového semifinále Grand Slamu nepostoupila. Ukrajince Dajaně Jastremské podlehla na tvrdých kurtech v Melbourne za hodinu a 20 minut 3:6, 4:6. Rodačka z Oděsy, která prošla do hlavní soutěže z kvalifikace, se utká o postup do finále s turnajovou dvanáctkou, Číňankou Čeng Čchin-wen, nebo Ruskou Annou Kalinskou.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Linda Nosková

Linda Nosková | Zdroj: Profimedia

Padesátá hráčka světa Nosková, která mimo jiné porazila ve 3. kole světovou jedničku, Polku Igu Światekovou, nevyužila možnost si napočtvrté vylepšit grandslamové maximum.

Krejčíková končí na Australian Open ve čtvrtfinále. Proti obhájkyni titulu Sabalenkové uhrála pět gamů

Číst článek

Dosud byla nejdále vloni ve 2. kole Roland Garros a US Open. V ve středečním čtvrtfinále přišla třikrát o servis, soupeřku brejkla jen jednou. Jastremská také zvítězila v počtu vítězných míčů poměrem 19:6.

Třiadvacetiletá Ukrajinka, která také vyřadila v 1. kole wimbledonskou vítězku Markétu Vondroušovou, prožívá dál nejlepší grandslamové vystoupení v kariéře.

Dosud byla nejdále v osmifinále Wimbledonu v roce 2019. Je rovněž první tenistkou od roku 1978, která se z kvalifikace dostala až mezi čtyři nejlepší hráčky Australian Open.

Nadějný začátek

Nosková vstoupila do prvního grandslamového čtvrtfinále v kariéře nadějně a už ve třetí hře prolomila soupeřčin servis. Výhodu brejku ale vzápětí nepotvrdila a 93. hráčka světa Jastremská srovnala.

Rozhodl nakonec osmý game, kde Ukrajinka sebrala Noskové podání ještě jednou. Za stavu 5:3 odvrátila brejkbol a ujala se po 37 minutách hry vedení.

Také ve druhém setu se obě hráčky spoléhaly na svůj servis. Nosková jej držela až do sedmé hry. Přestože smazala nepříznivý stav 15:40, Jastremská si později vypracovala další brejkbol, a ten už využila. Sama pak zůstala při svém podání stoprocentní a zakončila utkání prvním využitým mečbolem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme