Krejčíková ve Stuttgartu podlehla světové dvojce Sabalenkové, Plíšková zahájila turnaj vítězně

Barbora Krejčíková potřetí za sebou nestačila na světovou dvojku Arynu Sabalenkovou a po prohře 2:6, 3:6 dohrála na antukovém turnaji ve Stuttgartu ve druhém kole. Běloruské favoritce vzdorovala česká tenistka hodinu a 17 minut. Teprve úvodní zápas čekal dnes Karolínu Plíškovou a osmou nasazenou Marii Sakkariovou z Řecka přehrála 6:2, 6:3.

Stuttgartu (Aktualizováno: 20:49 19. 4. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková | Zdroj: Reuters

Světová dvanáctka Krejčíková vypadla se Sabalenkovou na předchozích turnajích na tvrdém povrchu v Indian Wells a Miami, naopak v únoru v Dubaji česká tenistka běloruskou favoritku vyřadila na cestě za titulem.

Ve středu na Porsche Grand Prix dominovala Sabalenková, jež se opírala o skvělý servis, dala deset es a naopak třikrát sebrala podání Krejčíkové.

Plíšková postupuje

Plíšková proti Sakkariové zvládla svou letošní premiéru na antuce a její další soupeřkou bude Donna Vekičová z Chorvatska.

Jednatřicetiletá Češka, která ve Stuttgartu v roce 2018 získala titul a s ním i jako tradiční odměnu od sponzora vůz Porsche, oplatila Řekyni porážku z Indian Wells. Světovou devítku porazila za 72 minut a v bilanci vzájemných zápasů se ujala vedení 4:3.

Rodačka z Loun sebrala soupeřce, která rovněž hrála na antuce v této sezoně poprvé, v obou setech dvakrát podání. Sama na servisu čelila jedinému brejkbolu, který v úvodní sadě odvrátila.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme