Muchová si v Montrealu zahraje osmifinále a vyzve světovou jedničku, uspěly i další tři Češky

Karolína Muchová postoupila po výhře 7:5, 6:4 nad Rumunkou Soranou Cirsteaovou do osmifinále tenisového turnaje v Montrealu. O čtvrtfinále se střetne se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou z Polska, která v druhém kole porazila 7:6, 6:2 Karolínu Plíškovou.

Montreal (Aktualizováno: 7:27 10. 8. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Muchová

Karolína Muchová | Zdroj: Reuters

Čtrnáctá nasazená Muchová zvládla i druhý zápas v Montrealu bez ztráty setu. Vyrovnané sady rozhodla šestadvacetiletá česká tenistka vždy v závěru, kdy vzala soupeřce servis a sama pak brejk potvrdila.

Strýcová konec nepřehodnotila. ‚Rozloučím se na US Open. Pak si chci zaběhnout maraton,‘ přiznává

Číst článek

Se Šwiatekovou se Muchová střetne dva měsíce poté, co ji Polka ve třísetové bitvě porazila ve finále Roland Garros.

Jednatřicetiletá Plíšková sehrála s o devět let mladší Šwiatekovou vyrovnaný první set, v němž každá z tenistek dvakrát vzala soupeřce podání. Sadu rozhodl až tie-break, který Šwiateková vyhrála 8:6.

Druhý set už se hrál v režii čtyřnásobné grandslamové šampionky, jež při podání Plíškové proměnila první mečbol, když česká tenistka zahrála forhend do sítě. Aktuálně třiadvacátá hráčka žebříčku, která si v prvním kole v Montrealu připsala teprve druhé vítězství od dubna, prohrála se Šwiatekovou letos podruhé a celkově potřetí.

„Tenhle první zápas byl docela výzva. Výzva je to vždycky, zvlášť proti takové hráčce,“ řekla na kurtu po vítězství Šwiateková, jež měla v prvním kole volno.

Uspěla Kvitová i Vondroušová

Tenistka Petra Kvitová vstoupila do turnaje v Montrealu výhrou v druhém kole 6:2, 5:7, 6:0 nad Italkou Camilou Giorgiovou. Vítězka turnaje z roku 2012 zakončila zápas hodinu po půlnoci místního času a v osmifinále doplnila krajanky Karolínu Muchovou, Marii Bouzkovou a Markétu Vondroušovou.

Třiatřicetiletá Kvitová uspěla v prvním utkání od Wimbledonu a po měsíční pauze, během níž se vdala za svého kouče Jiřího Vaňka. Zápas s Giorgiovou mohla ukončit už ve dvou setech, za stavu 6:2, 5:4 a 30:0 ji dělily dva míče od vítězství. Vzápětí ale česká tenistka udělala dvě ze svých celkově devíti dvojchyb a jednatřicetiletá Italka se vzepjala k obratu.

Třetí sada už byla v režii Kvitové, jež závěrečný šestý game otočila pěti body za sebou ze stavu 0:40 a po dvou hodinách proměnila první mečbol servisem, který vítězka turnaje z roku 2021 nedokázala vrátit do kurtu. V osmifinále se nasazená sedmička střetne s olympijskou šampionkou Belindou Bencicovou ze Švýcarska.

Šlágrem dne byl souboj úřadující wimbledonské vítězky Vondroušové s vracející se bývalou světovou jedničkou Caroline Woziackou, který česká tenistka vyhrála 6:2, 7:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme