Zlatý 11. srpen. Od triumfu judisty Krpálka na olympijských hrách uplynul přesně rok

Přesně před rokem 11. srpna vybojoval Lukáš Krpálek zlato na olympijských hrách v Riu de Janeiru. Potom oslavoval, věnoval se fanouškům a přesunul se do váhové kategorie nad 100 kilogramů. Nyní se připravuje na mistrovství světa v Budapešti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek se svou zlatou medailí

Lukáš Krpálek se svou zlatou medailí | Zdroj: Reuters

Po zisku olympijské medaile byl Lukáš Krpálek samozřejmě dojatý a šťastný. Během dne mu ale do smíchu nebylo. Hned v prvním zápase narazil na silného Portugalce Fonsecu, se kterým ještě v poslední minutě prohrával. A právě tam se Krpálek zřejmě, jak se říká, nastartoval a předváděl fantastické judo.

Když pak porazil úřadujícího mistra světa Japonce Hagu, uvolnil se i psychicky. V semifinále nedal žádnou šanci Maretovi z Francie, ve finále nasadil Elmaru Gasimovi z Ázerbájdžánu ukázkové kouči-gari a mohl slavit titul olympijského vítěze.

Lukáš Krpálek má zlato! Ve finále judistů porazil Ázerbajdžánce Gasimova

Číst článek

„Tomuhle neuvěřím hodně dlouho. Budu se muset dlouho vzpamatovávat. V medaili jsem nevěřil ani před turnajem, je hodně těžký pro všechny sportovce. Odjížděl jsem s tím, že bych si medaili chtěl odvézt, ale že by to byla zlatá, tomu nevěřil nikdo, kdo judu rozumí. A jestli věřil, tak já ne,“ říkal tehdy Krpálek Radiožurnálu.

Český judista potom ale svému úspěchu uvěřil a také ho pořádně oslavil. Více než půl roku se věnoval jen fanouškům a jezdil za nimi na besedy, poskytoval jeden rozhovor za druhým a užíval si úspěch. Ale pak už začal znovu trénovat. Je před ním totiž nová výzva.

Z kategorie do 100 kilogramů, kde se stal olympijským vítězem, mistrem světa i Evropy, se rozhodl postoupit do těžší váhové kategorie nad 100 kilogramů. A už dokázal vyhrát dva turnaje Grand prix a získat bronz na evropském šampionátu. Právě v těchto dnech se připravuje na mistrovství světa, které hostí první zářijový týden Budapešť.

nis, pka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme