Veselého čeká v Bělehradě velká svatba. Návrat do zámoří se minimálně o rok odkládá

Vítězství v Eurolize, svatba a pak návrat do NBA. Tak se rýsovalo léto basketbalisty Jana Veselého. V sobotu řekne v 19 hodin v Bělehradě ano srbské přítelkyni Natalii. Jeho návrat do NBA je však otázkou příštího léta.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista Jan Veselý při tréninku v Srbsku

Basketbalista Jan Veselý při tréninku v Srbsku | Zdroj: ČTK

Před šesti lety si Jana Veselého vybral na draftu NBA Washington Wizards jako šestého hráče v pořadí. V sobotu „draftuje“ Veselého jeho přítelkyně Natalia Miladinovićová v Bělehradě. Na srbskou svatbu se chystají i rodiče českého basketbalisty. „Mám radost, protože Honza má fajn holku. Těším se, ale mám i drobné obavy, protože svatba je veliká,“ řekla Radiožurnálu maminka Veselého Ivana Somolová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Basketbalista Jan Veselý se v sobotu chystá na svatbu v Bělehradě

Na svatbu a následnou oslavu v bělehradské vinárně se chystá 260 hostů. Chybět mezi nimi nebude pochopitelně bývalý ligový basketbalista Ostravy, v současnosti ředitel základní školy Generála Píky v Ostravě Jan Veselý starší. Oběma rodičům sny prozradil drobné odlišnosti od českých svatebních obřadů.

„Jsou to jen drobnosti. Novomanželům se nepřeje hned, ale až později. Navíc se s nimi fotí každý host,“ popisuje Veselý starší. Když už bude mít jeho syn za sebou bělehradský draft do rodiny Miladinovićových, zdálo se, že se v dalších dnech bude rozhodovat o návratu do NBA. Údajně měl čtyři nabídky: z Brooklynu, Dallasu, Filadelfie a Denveru.

Prý byly v hodnotě 10 miliónů dolarů na rok. Klauzule ve smlouvě ale Veselého udrží další rok v tureckém Fenerbahce Istanbul i na příští sezonu. „Rodina se dělí na dva tábory. Jeden je pro NBA a druhý pro Euroligu. Já patřím do druhého,“ řekl otec vytáhlého basketbalisty. Maminka je spíš pro návrat do zámoří.

„Honza neměl tak dobrou sezonu jako tu předtím. Teď musí osobně zahrát co nejlépe, a pak se dočkáme toho, že do Ameriky půjde a bude si vybírat z lukrativních nabídek,“ myslel si Veselý starší. Somolová, bývalá volejbalistka Ostravy nebo Frenštátu, myslí kromě basketbalu i na synovo pohodlí. „Hlavně, aby byl šťastný a spokojený a dařilo se mu,“ přemítala.

David Procházka, sob Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme