Verstappen vyhrál ve formuli 1 sprint v Číně, druhému Hamiltonovi nadělil v cíli víc než 13 sekund

Nizozemský jezdec Max Verstappen vyhrál sprint v rámci Velké ceny Číny formule 1 a upevnil si vedení v průběžném pořadí mistrovství světa. Úřadující světový šampion z Red Bullu porazil v závodě na 19 kol v Šanghaji o více než 13 sekund Lewise Hamiltona z Mercedesu. Třetí dojel Verstappenův týmový kolega Sergio Pérez.

Šanghaj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nizozemský jezdec Max Verstappen vyhrál sprint v rámci Velké ceny Číny formule 1 a upevnil si vedení v průběžném pořadí mistrovství světa

Nizozemský jezdec Max Verstappen vyhrál sprint v rámci Velké ceny Číny formule 1 a upevnil si vedení v průběžném pořadí mistrovství světa | Zdroj: Reuters

Šestadvacetiletý Verstappen ovládl první sprint sezony po startu ze čtvrtého místa. V úvodu se sice bránil před Carlosem Sainzem z Ferrari, později se ale dostal do tempa a předjel Fernanda Alonsa i Hamiltona. Navýšil také náskok v čele MS před Pérezem na 15 bodů.

Fanoušky v závěru pobavila i hromadná bitva čtyř jezdců o třetí místo. O stupně vítězů se nejprve střetl Alonso se Sainzem.

Z jejich vzájemného souboje ale těžil Pérez, který předjel oba soupeře najednou a pozici udržel až do cíle. Před Sainze se následně dostal i jeho týmový kolega Charles Leclerc. Alonso sprint kvůli defektu nedokončil.

Zklamaný byl také Lando Norris z McLarenu. Vítěz páteční kvalifikace doplatil na nepovedený start. Po něm svedl souboj s Hamiltonem, vyjel mimo trať a propadl se na sedmé místo. Nakonec dokončil šestý.

Blízko prvního bodu v sezoně byl domácí jezdec Čou Kuan-jü ze Sauberu, který byl devátý. Poslední bod za osmou příčku získal George Russell z Mercedesu.

Sobotní program v Číně pokračuje v 9.00, kdy se pojede kvalifikace na nedělní závod.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme